Rahvusköök/piirkond
Šotimaa
Kogus - mitmele sööjale jagub
6
Koostisosad ja kogused
- 1 1/2 kg kana
- 400 g peekonit
- 500 g veisekooti
- 900 g porrusibulat
- 2 mugulsibulat
- 150 g viskit
- 1,5 l vett
- maitseks kuiv. estragoni 15 g
- soola, pipart, suhkrut
- musti ploome ca 100 g
Valmistamine
Segada viski pooleks veega, lisada juurde estragon ja sool. Peekon tükeldada, panna koos kanaga ja veisekoodiga suurde kaussi ja viskisegu kallata peale. Terve öö seista.järgmine päev tõsta potti. Tükeldada porru( 1 porru vars jätta terveks) ja mugulsibula ained lisada lihale. Vesi kallata lihale ja keeta, riisuda vaht keeta ca 2 tundi, kuni liha on pehme, võtta kana ja koot välja, eemaldada nahk ja tükeldada liha ja panna lihaleeme sisse uuesti keema. Lõpuks lisada mustad ploomid ja keeta 15 min, maitsestada ja lisada järelejäänud porru.