Rahvusköök/piirkond
Iisaku kihelkond
Kogus - mitmele sööjale jagub
10
Koostisosad ja kogused
Kartuli-muretainas:
- 4 dl Felixi kartulihelbed
- 2 dl rukkijahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soola
- 120 gr margariini
- 2 dl keefiri
Katteks:
- 1 valge sibul
- kartulit
- 300 ml piima
- 2 muna
Valmistamine
Esmalt valmista kartuli-muretainas segades kokku kõik kuivained, margariini ja keefiri. Pärast segamist aseta külmkappi seisma.
Katteks riivi või lõigu kartul väikesteks laastudeks. Lõigu sibul ja kuumuta pannil õrnalt läbi. Sega omavahel muna ja piim.
Aseta taigen küpsetus vormi, selle peale pane katteks kartuli laastud ja sibul ning seejärel vala üle muna piima seguga. Nüüd pane pirukas ahju ja küpseta mõõdukal temperatuuril (180 c) kuni 30 minutit või kuni pirukas on valmis.