Rahvusköök/piirkond
Iisaku ja Peipsiääre
Kogus - mitmele sööjale jagub
10
Koostisosad ja kogused
- Germani talu Peipsi soolakurke 1 pakk või sama firma tehtud kurgi-tomatisalatit
- 0,5 kg kartuleid
- 4 porgandit
- 4 suuremat sibulat
- 200 gr pekisemat sinki
- 200 gr vorsti või ahjuliha
- puljongit ( kui vedelat suppi tahad, nii palju juurde valad)
- 200 gr hapukoort
- suhkrut ja soola ( maitse järgi - singi soolast loeb palju)
- 100 gr rõõska koort ( talumatuse korral võib ära jätta ja soovi korral paksendada suppi kahe lusikatäie jahuga ikka enne vedelikuga ära hõõrudes, muidu läheb tükki)
Valmistamine
Koori porgandid, prae kergelt võis ja pane keema, pruunista hakitud sibul natukese soola ja suhkruga karamellisemaks, lisa singi ja prae kuubikud, kui nad on õrnalt üle praetud lisa leemele. lase keeda kuni porgand ja kartul on pehmed ja siis lisa korra ülekuumutatud soolakurgi kuubikud või salat. Lase keema ja lisa puljongit ning rõõska koort. Kui supp
valmis ja piisavalt kõike, siis serveeri koos hapukoore kausikesega, kus soovijad saavad lisa võtta. Peipsi kurk sellepärast, et see on nii naturaalne ja hea vana Eesti retsepti järgi tehtud.