Rahvusköök/piirkond
Eesti
Kogus - mitmele sööjale jagub
30
Koostisosad ja kogused
- 1,5 kg herneid
- 750 g odrakruupe
- 5 sibulat
- 1 küüslauk,
- 15 porgandit
- 15 kartulit
- 5 kg suitsukooti
- 900 g külmutatud rohelisi heneid
- võid
- õli
- sinepilt
- soola
- pipart
Valmistamine
Pane kruubid ja herned eelmisel õhtul likku. Sulata potis või ning hauta selles hakitud sibul ja küüslauk. Lisa seakoot ja vala peale külm vesi. Lase tasasel kuumusel keema tõusta ning keeda 1 - 1,5 tundi, kuni liha tuleb kondi küljest lahti.Tõsta koot puljongist välja ja jäta jahtuma. Lisa puljongile kuivatatud herned ja kruubid ning keeda pehmeks. Lisa viilutatud porgand ja tükeldatud kartul ning keeda veel, kuni ka juurviljad on pehmed. Maitsesta. Erksama värvi ka kevadise värskuse saamiseks lisa supile külmutatud herned ja keeda veel paar minutit.