Rahvusköök/piirkond
Eesti-Vene-Läti
Kogus - mitmele sööjale jagub
10
Koostisosad ja kogused
- 1 l piima
- 500 gr kohupiima
- 50 gr võid
- 1 tl soola
- 1-2 muna
- 2-4 küünt küüslauku
- peotäis hakitud rohelist sibulat, murulauku vm rohelist
Valmistamine
Kuumuta potis piim kuni keemiseni. Sega kohupiim ühtlaseks. Lisa potti piimale kohupiim ning kuumuta segu potis keskmisel kuumusel kuni vadak eralduma hakkab. Võta pott tulelt ning kalla saadud mass sõelale ning jäta ca 15-30 minutiks nõrguma.Sulata pannil või potis või ning lisa sinna nõrgunud kohupiimamass.Sega läbi ning lisa lahtiklopitud munad, sool ning hakitud küüslauk ja sibul. Kuumuta mõned minutid, kuni mass kergelt pakseneb, kuid ära keeda. Kalla marliga vooderatud kaussi, voldi marli nurgad sõirale peale ning jäta ööpäevaks külma nõrguma. Võid panna ka kerge vajutuse alla.Järgmisel päeval keera kauss tagurpidi, et sõir kausist välja välja tuleks. Eemalda marli, lõika sõir viiludeks ning kasuta vastavalt soovile kas võileival, salatis või niisama suupistena.