Rahvusköök/piirkond
Eesti
Kogus - mitmele sööjale jagub
24
Koostisosad ja kogused
Põhi:
- 1,5 kg rukkijahu
- 6 tl küpsetuspulbrit
- 1080g võid
- 1,2 kg kohupiima
Kate:
- 1800 g riivjuustu
- 4,8 kg hakkilha
- 6 suurt sibulat
- 1,2 kg suitsusinki
- 1,8 kg marineeritud kurki
- maitse järgi soola, pipart
Valmistamine
Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa või, kohupiim ning sega. Pane taigen tunniks ajaks külmkappi. Täidise tarvis kuumuta mõniminut õlis hakitud sibul ja suitsusingi kuubikud. Lisa hakkliha ja prae läbi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa juurde tükeldatud kurk. Võta külmikust taigen, rulli lahti, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (sellest kogusest saab mitu pannitäit) ning riputa peale pool riivjuustust.Laota peale hakklihasegu. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Lisa ülejäänud riivjuust ning küpseta veel 20-25 minutit. Ehk seni, kui valmis.