Rahvusköök/piirkond
Soome
Kogus - mitmele sööjale jagub
25
Koostisosad ja kogused
- 5 l vett
- 350 g suhkrut
- 350 g pruuni suhkrut
- 2 tk sidrunit
- 10-20 g pärmi
Valmistamine
Pese sidrunid ja koori kollane koor õhukeselt.
Eemalda sidrunilt valge kiht, lõika viiludeks ja pane koos sidrunikoore ja suhkruga suuremasse nõusse. Kuumuta pool veekogusest keemiseni ja vala sidrunitele ja suhkrule. Sega ja lase kaetult veidi aega seista ning siis lisa ülejäänud vesi külmalt. Kui segu on toasoe, lisa pärm.
Hoia sima toatemperatuuril, kuni jook hakkab käärima (umbes 1 päev). Pane pestud pudelitesse paar sidrunit ja 1 tl suhkrut ja kurna sima pudelitesse.
Pane korgid pudelitele ja hoia simapudeleid jahedas. Sima on valmis, kui rosinad pinnale tõusevad.