Rahvusköök/piirkond
Ukraina
Kogus - mitmele sööjale jagub
40
Koostisosad ja kogused
- 5 kg veiseliha koos kondiga
- 20 l vett
- 10 porgandit
- 10 petersellijuurt
- 10 sibulat
- 20 spl rasva
- 10 spl tomatipüreed
- 10 spl 3%-list äädikat
- 4 kg peeti
- 2,5 kg värsket kapsast
- soola, pipart, loorberilehti, suhkrut
- 2 kg viinereid
Serveerimiseks: hapukoort, maitserohelist
Valmistamine
Liha pannakse külma veega keema. Juurviljad kkoritakse ning peenteks ribadeks tükeldatud porgand, petersell, ja sibul hautatakse osas rasvas, lisatakse tomatipüree ja kuumutatakse läbi. Ülejäänud rasvaga kuumutatakse jämedalt riivitud peedid, lisataks äädikat, et säilitada peedi värvust, ja veidi rasvast puljongit ning hautatakse, kuni peedid on pehmed. Kui liha on valmis, võetakse ta puljongist välja, eraldatakse kontidest ja tükeldatakse. Peeneks lõigatud kapsas keedetakse puljongis, lisatakse hautatud maitseviljad ja peedid, samuti supivürtsid ning keedetakse veel 5-10 minutit. Seejärel maitsestatakse supp soola ja suhkruga. Kõige lõpuks lisatakse lihatükid ja viinerilõigud. Serveerimisel pakutakse supi juurde hapukoort ja maitserohelist.