Rahvusköök/piirkond
Udmurdi
Kogus - mitmele sööjale jagub
20
Koostisosad ja kogused
Puljong:
- Seakonte 5 kg
- Kolm suurt sibulat
- 20 küüslauku
- 2 loorberilehte
- 1 tl musta pipart (terasid)
- 500 g porgandit
- 300 g juursellerit
- maitse järgi soola
Sisu:
- 1,7 kg nisutange
- 2 sidrunit
Kõrvale:
- 1kg hapukoort
- must leib
- seapekk praadimiseks
- sool
Valmistamine
Puljongi valmistamine:
* Köögiviljad tükeldada ja kiiret pannil pruunistada
* Kondid koos lihaga panna potti, ajada keema, koorida vaht, lisada pruunistatud köögiviljad, keeta kuni liha on pehme.
* Puljong kurnata, liha kontide küljest lahti noppida ja tükeldada.
Puljong uuesti keema, lisada liha ja pestud nisutangud. Keeta kuni tangud pehmed. Maitsestada sidrunimahla, pipra ja soola. Süüakse hapukoore ja praeleivaga.