Rahvusköök/piirkond

Udmurdi

Kogus - mitmele sööjale jagub

20

Koostisosad ja kogused

Puljong:
  • Seakonte 5 kg
  • Kolm suurt sibulat
  • 20 küüslauku
  • 2 loorberilehte
  • 1 tl musta pipart (terasid)
  • 500 g porgandit
  • 300 g juursellerit
  • maitse järgi soola
Sisu:
  • 1,7 kg nisutange
  • 2 sidrunit
Kõrvale:
  • 1kg hapukoort
  • must leib
  • seapekk praadimiseks
  • sool

Valmistamine

Puljongi valmistamine:
* Köögiviljad tükeldada ja kiiret pannil pruunistada
* Kondid koos lihaga panna potti, ajada keema, koorida vaht, lisada pruunistatud köögiviljad, keeta kuni liha on pehme.
* Puljong kurnata, liha kontide küljest lahti noppida ja tükeldada.

Puljong uuesti keema, lisada liha ja pestud nisutangud. Keeta kuni tangud pehmed. Maitsestada sidrunimahla, pipra ja soola. Süüakse hapukoore ja praeleivaga.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »