Rahvusköök/piirkond
Rannarahva
Kogus - mitmele sööjale jagub
X
Koostisosad ja kogused
Soolasilku või ka värsket räime
Searasva
Sibulat
Jahu
Piima või rõõska koort
Tilli/murulauku/rohelist
Valmistamine
Parim silgusoust käib sedasi: (vajadusel) leotatud soolasilgud praetakse rasvas läbi, ja eriti hea, kui see rasv on saadud soolapekist - nagu vanaaegsetes toitudes ikka. Kes tahab, võib need pekikõrned isegi kastmesse jätta. Ma jätaks need silgud ka kenaste sinna soustisse keema. Lisatakse ka sibulatükikesi, õige napilt jahu, kuumutatakse korralikult, aga mitte kõrvetades. Siis valada peale ohtralt piima või koort ja korralikult podiseda lasta. Maitseks ei paneks soustile küll muud kui rohelist - tilli, murulauku, sibulat.