Rahvusköök/piirkond
Eesti
Kogus - mitmele sööjale jagub
60
Koostisosad ja kogused
- 2 kg herneid
- 1,3 kg odrakruupi
- 15 porgandit
- 3 parajat kaalikat
- juurseller
- 8 mugulsibulat
- 8 vart varssellerit
- 2 kg suitsuliha
- peoga köömneid, pipart, loorberit, soola, maitserohelist (petersell, roheline sibul, karulauk, naat)
Valmistamine
Eelmisel õhtul panen herned ja kruubid külma veega likku nii, et potti jääks 1/3 jagu vees paisumise ruumi. Hommikul panen potid tulele podisema. Kaalika- ja porganditükid lisan hiljem koos loorberi, köömnete, juurselleri ja pipraga. Köömnete lisamine on ülioluline, sest need aitavad seedida :) Sibulad kuumutan koos suitsulihaga eraldi pannil, lisan varsselleri. Lõpuks liidan kõik kokku, lisan vajadusel vett, maitsestan. Rohelise sibula, peterselli, naadi ja karulaugu segu panen lauale eraldi kausiga.