Hernesupp kaalikaga

Rahvusköök/piirkond

Eesti

Kogus - mitmele sööjale jagub

60

Koostisosad ja kogused

  • 2 kg herneid
  • 1,3 kg odrakruupi
  • 15 porgandit
  • 3 parajat kaalikat
  • juurseller
  • 8 mugulsibulat
  • 8 vart varssellerit
  • 2 kg suitsuliha
  • peoga köömneid, pipart, loorberit, soola, maitserohelist (petersell, roheline sibul, karulauk, naat)

Valmistamine

Eelmisel õhtul panen herned ja kruubid külma veega likku nii, et potti jääks 1/3 jagu vees paisumise ruumi. Hommikul panen potid tulele podisema. Kaalika- ja porganditükid lisan hiljem koos loorberi, köömnete, juurselleri ja pipraga. Köömnete lisamine on ülioluline, sest need aitavad seedida :) Sibulad kuumutan koos suitsulihaga eraldi pannil, lisan varsselleri. Lõpuks liidan kõik kokku, lisan vajadusel vett, maitsestan. Rohelise sibula, peterselli, naadi ja karulaugu segu panen lauale eraldi kausiga.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »