Siidi- ehk segapudru

Rahvusköök/piirkond

Saaremaa

Kogus - mitmele sööjale jagub

30

Koostisosad ja kogused

  • 2 kg läbikasvanud soolapeekonit
  • 0,5 kg mugulsibulat
  • 0,5 kg nisujahu (umbes)
  • 8 kg kartuleid
  • soola

Kõrvale: 1-2 pätsi leiba, 2 l piima ja 2 l keefiri joogiks toidu kõrvale

Valmistamine

  1. Koori kartulid ja pane keema.
  2. Liha lõika kuubikuteks ja prae koos sibulatega läbi.
  3. Kui kartulid on pehmed, kurna need ära, kuid jäta keeduvesi alles.
  4. Tambi kartulid pudrunuiaga puruks. Nüüd lisa uuesti soolaga maitsestatud keeduvesi pudrule ja hakka lisama nisujahu ja muudkui sega kenasti läbi. Tekib selline üsna kleepuv,k uid väga maitsev puder. Jälgi, et pliidi kuumus poleks väga suur, oht on, et puder võib põhja kõrbeda. Pisut võibki, sest see annab pudrule küpse maigu.

Valmis puder antakse lauale ja praetud lihakuubikud sinna juurde eraldi anumas. Sööja paneb ise liha pudru peale, nii palju, kui ise soovib. Lisaks võta leiba, piima või keefiri.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »