Praetud räimed marinaadis

Rahvusköök/piirkond

Saaremaa

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

1 kg puhastamata kala, 2 muna, 0.5 dl piima, 2dl rukkijahu, praadimiseks õli.

Marinaad:
1 l vett, 2 porgandit, 2 sibulat, 10 terapipart, loorberilehte, 2 sl 30%-list äädikat, 1.5 sl soola, 2 sl suhkrut

Valmistamine

Puhasta kala.
Prae kala
Lao praetud kalad kõrgete servadega kaussi.
Marinaadi jaoks pane kooritud ja viilutatud porgandid-sibulad potti, lisa pipra- ja vürtsiterad, loorberileht ja sool-suhkur. Kalla peale vesi ning kuumuta keemiseni. Keeda paar minutit, kuni porgand veidi pehmeneb. Maitse marinaadi - vajadusel lisa veel suhkrut või soola. Lisa äädikas ning tõsta pott tulelt. Maitse uuesti marinaadi - see peaks olema pigem natuke soolane (kalad imavad ju soola endasse) ja parajalt äädikahapu.
Lase marinaadil mõni hetk jahtuda, siis vala praetud räimefileedele. Lase vähemalt üleöö külmas seista.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »