Rahvusköök/piirkond
Saaremaa
Kogus - mitmele sööjale jagub
10
Koostisosad ja kogused
1 kg puhastamata kala, 2 muna, 0.5 dl piima, 2dl rukkijahu, praadimiseks õli.
Marinaad:
1 l vett, 2 porgandit, 2 sibulat, 10 terapipart, loorberilehte, 2 sl 30%-list äädikat, 1.5 sl soola, 2 sl suhkrut
Valmistamine
Puhasta kala.
Prae kala
Lao praetud kalad kõrgete servadega kaussi.
Marinaadi jaoks pane kooritud ja viilutatud porgandid-sibulad potti, lisa pipra- ja vürtsiterad, loorberileht ja sool-suhkur. Kalla peale vesi ning kuumuta keemiseni. Keeda paar minutit, kuni porgand veidi pehmeneb. Maitse marinaadi - vajadusel lisa veel suhkrut või soola. Lisa äädikas ning tõsta pott tulelt. Maitse uuesti marinaadi - see peaks olema pigem natuke soolane (kalad imavad ju soola endasse) ja parajalt äädikahapu.
Lase marinaadil mõni hetk jahtuda, siis vala praetud räimefileedele. Lase vähemalt üleöö külmas seista.