Pikkpoiss munatäidisega

Rahvusköök/piirkond

Eesti rahvuskööki

Kogus - mitmele sööjale jagub

6

Koostisosad ja kogused

  • 200 g sea hakkliha
  • 200 g veise hakkliha
  • 2 tk hakitud sibul
  • 1 tk muna2 tk saiaviil
  • 2 dl soe puljong või piim
  • Must pipar
  • sool
  • 4 tk keedetud muna

Valmistamine

Leota saiaviile piimas või puljongis 5-10 minutit, pigista kuivaks. Sega hakkliha sibula, muna ja saiaga, maitsesta soola-pipraga. Tõsta pool segust pikergusse ahjuvormi. Aseta ridamisi peale keedetud munad ning seejärel teine pool hakklihasegust. Küpseta ahjus 160°C juures 1-1,5 tundi. Kata pikkpoiss küpsemise algul fooliumiga. Võta see ära paarkümmend minutit enne valmimist, et päts ka pealt pruunistuks. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »