Rahvusköök/piirkond
Eesti rahvuskööki
Kogus - mitmele sööjale jagub
6
Koostisosad ja kogused
- 200 g sea hakkliha
- 200 g veise hakkliha
- 2 tk hakitud sibul
- 1 tk muna2 tk saiaviil
- 2 dl soe puljong või piim
- Must pipar
- sool
- 4 tk keedetud muna
Valmistamine
Leota saiaviile piimas või puljongis 5-10 minutit, pigista kuivaks. Sega hakkliha sibula, muna ja saiaga, maitsesta soola-pipraga. Tõsta pool segust pikergusse ahjuvormi. Aseta ridamisi peale keedetud munad ning seejärel teine pool hakklihasegust. Küpseta ahjus 160°C juures 1-1,5 tundi. Kata pikkpoiss küpsemise algul fooliumiga. Võta see ära paarkümmend minutit enne valmimist, et päts ka pealt pruunistuks. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.