Rahvusköök/piirkond
Itaalia
Kogus - mitmele sööjale jagub
Jagub 50-le talgulisele.
Koostisosad ja kogused
- 2 kg mungube
- 1,5 kg porgandit
- 2,5 kg kartulit
- 2 kg suvikõrvitsat
- puljongipulbrit
- 1 kg sibulat
- 2 pk külmutatud rohelisi ube
- pott värsket peterselli
Valmistamine
Pane mungoad eelmisel õhtul likku ning loputa neid aeg-ajalt. Järgmisel hommikul pese neid veel ohtra vee all ning pane veidikese soolaga keema. Koori keemise ajal vaht ning keeda enam-vähem pehmeks.
Puhasta ning tükelda sibulad ja pruunista õrnalt kuldseks väikesel kuumusel. Lisa tükeldatud porgandid, lisa kuumust ning luba segul ca 10 minutit tulel olla. Pane juurde tükeldatud kartulid, pruunista veel veidi ning lisa keev vesi koos puljongipulbriga. Maitsesta soola ja pipraga.
Puhasta ning tükelda suvikõrvitsad ning lisa potti, samuti külmutatud rohelised oad.
Keeda vaiksel kuumusel, kuni koostisosad on pehmed ning lõpuks lisa mungoad. Sega, timmi maitsed õigeks, vajadusel lisa suts sidrunimahla ning lõigu peale ohtralt peterselli.