Rahvusköök/piirkond
Ungari
Kogus - mitmele sööjale jagub
5
Koostisosad ja kogused
kreem:
- 1 muna
- 20 g jahu
- 4 sl suhkrut
- 200 ml piima
taigen:
- 300 g jahu
- 150 g suhkrut
- 2 sl kakaod
- 2 tl tainakobesti
- 0,5 tl söögisoodat
- näpuotsatäis soola
- 2 muna
- 170 ml piima
- 150g võid
Valmistamine
1. Alustame valmistama kreemi: segame kokku suhkur, muna, jahu ja piim. Segame korralikult ja paneme tuli peale. pidevalt segades laseme keema natuke, kuna kreem ei hakka paksenema.
2. Võtame kreem tulest ära, katame toidukilega ja paneme külmkappi jahtuma.
3. Ühes taldrikus degada kokku kakaot, jahu, söögisooda, tainakobesti ja soola.
4. Sulatame või ja jahtume.
5. Kloppime munad suhkruga koos. Lisame piima ja segame.
6. Lisame sulatatud või pidevalt segades
7. Sisse segame kuiv osa. Taigen peab olema nagu paks hapukoor.
9. Täidame vormid 1/3. Teeme lusikaga väike süvendus ja paneme kreem sisse. Katame kreemi taignaga.
10. Küpsetame 20-30 minutid 180°C. Küpsetamise aeg sõltub vormide suurusest.