Õunastruudel (Apfelstrudel)

Rahvusköök/piirkond

Saksa köök

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

350 g jahu
75 g pehmet võid + 50 g sulatatud võid
1 muna + 1 munavalge
poole sidruni mahl
1 dl leiget vett
soola

Täidis:
6 õuna
100 g suhkrut
100 g mandlilaaste
50 g rosinaid
veidi rummi
kaneeli
1 munakollane määrimiseks

Valmistamine

Taigna valmistamiseks sega jahu soolaga, lisa muna ja munavalge, sidrunimahl, pehme või ning kõige lõpuks 1 dl leiget vett. Valmis tainas kata toidukilega ja pane tunniks külmkappi. Leota rosinaid väheses rummis.
Rulli tainas jahusel köögirätikul lahti võimalikult õhukeseks (läbipaistvaks), määri sulavõiga.
Koori õunad ja viiluta õhukeseks. Kata tainas õuntega, mandlilaastudega ja leotatud rosinatega, puista üle kaneeli-suhkru seguga. Köögiräti abil keera tainas ca 10 cm läbimõõduga rulliks. Aseta rull ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, "õmblus" allpool. Määri munakollasega ja küpseta 180 C ahjus 40 minutit kuldpruuniks.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »