Rahvusköök/piirkond
Virumaa, Kadrina
Kogus - mitmele sööjale jagub
15-20
Koostisosad ja kogused
• 2 – 3 – 4 kilo suure lihasisaldusega vorsti, võib ka mitmeid erinevaid sorte olla, kadrinalastele meeldivad eriti kohalike jahimeeste põrda- ja metsseavorstid ning Grossi šašlõkivorst;
• 200 grammi soolapekki panni põhja;
• pool pudelit kuni pudel õlut;
• kuni kilo punaseid ja kollaseid sibulaid;
• kuni kilo punast ja kollast ja rohelist paprikat.
Soovi korral võib lisada ka:
• külmutatud pelmeene;
• värsket kapsast;
• verivorsti;
• kõike, mis on praetav ja väga ei siple
Valmistamine
Valmistamiseks kulub 1 – 1,5 tundi
Vaja läheb väga suurt, umbes meetrise läbimõõdu ja viiekilose kandevõimega panni, millel on väga pikk vars.
Lõika pekk tükkideks, lõika vorstid üksteise küljest lahti ja torka kuumuses lõhkimineku vältimiseks ka kahvliga läbi, koori sibulad, puhata ja tükelda paprika.
Aseta pekk panni põhja. Sellele lao vorstid, sibulad ja paprika. Vorsti ladudes aseta suuremad ja pikemat küpsemist vajavad allapoole ja väiksemad peale.
Lõpuks vala kõik kergelt õllega üle nii, et panni põhi saaks mõneti õlleseks, aga mitte ei ujuks sellest.