Kõrtsieide kalasupp

Rahvusköök/piirkond

Lobi rannaküla

Kogus - mitmele sööjale jagub

14

Koostisosad ja kogused

  • Kala (näiteks lõhe): 1 terve kala kuni 2 kg
  • Vett ca 5 L
  • Porgand 500 g
  • Kartul 600 g
  • Sibul 300 g
  • Riis 2 peotäit
  • Pipar 12 tera
  • Keedetud muna (vastavalt sööjate arvule, mis jagada kaheks)
  • Sidrun 1 tk.
  • Värske till 50 g
  • Hapukoor 200g
  • Sool - maitse järgi

Valmistamine

Puhasta kala- eemalda lõpused ja sisikond. Keeda kalast puljong ja tõsta kala välja. Pese riis ja aseta puhtasse puljongisse ja pane pott tulele.
Lõika köögivili sobivateks tükkideks ja lisa keevale supile. Lisa pipar ja sool, poole sidruni mahl. Puhasta välja kalafilee tükid ja lisa supile.
Serveerimiseks: till, hapukoor, police keedetud muna, sidruniviilud

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »