Rahvusköök/piirkond
Hispaania/Kataloonia
Kogus - mitmele sööjale jagub
05-Jun
Koostisosad ja kogused
- 10-15 kartulit (soovituslik sort LAURA)
- 1 suurem või 2 tava suuruses sibulat
- 8 -10 muna
- 0,25 l piima
- Oliivõli
- petersell
- sool, pipar (maitse järgi) Näputäis soola võiks ikka olla.
Valmistamine
Koori kartul, lõika kartul otsast pikuti 4ks ning lõigud õhemad viilakad. Pane pannile oliivõli (nii, et pann oleks korralikult õliga kaetud), haki juurde sibul.
Prae kuni kartul on pehme ja sibul kuldne. Maitsesta.
Vala kartuli ja sibula peale muna, piima segu kuhu lisa juba ka lõigutud petersell. Lisa soola.
Õrnal tulel lase haududa (kaane all). Kui roog on alt tahenenud ning pealt näeb välja, et kannatab ümber keerata, aseta pannisuule taldrik, kuhu roog tagurpidi keerata. Taldrikult libista tagurpidi roog tagasi pannile küpsema.
Kui oled u 5-10 min õrnal tulel lasnud roal küpseda ongi omlett kartuliga, sibula ja peterselliga valmis.