Rahvusköök/piirkond
Prantsuse
Kogus - mitmele sööjale jagub
20
Koostisosad ja kogused
Põhi:
600 g nisujahu
250 g võid
1 muna
1 tl soola
1 tl 30% äädikat
Kreem:
1,5 l piima
340 g suhkrut
6 muna
90 g nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
Pohlamoosi paari kihi vahele
Valmistamine
Haki jahu võiga puruseks, lisaveega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma.
Jaota tainas seitsmeks ning rulli nii õhukeseks kui võimalik. Küpseta taignalehte 250 kraadises ahjus umbes 5 minutit.
Kreem:
Kuumuta piim, jäta klaasitäis muna hulka segamiseks.
Vahusta munad suhkruga, sega hulka jahu ning klaas piima. Vala segupeenikese nirena kuuma piima hulka, samal ajal piima segades. Kuumuta kuni segu pakseneb-ära keeda!
Jaga kreem 5 kihi vahel, kahele kihile pane soovi korral kreemi asemel pohlamoosi. Jäta kook 5-6 tunniks või üle öö külma.