Rahvusköök/piirkond

Prantsuse

Kogus - mitmele sööjale jagub

20

Koostisosad ja kogused

Põhi:
600 g nisujahu
250 g võid
1 muna
1 tl soola
1 tl 30% äädikat

Kreem:
1,5 l piima
340 g suhkrut
6 muna
90 g nisujahu
2 tl vanillisuhkrut

Pohlamoosi paari kihi vahele

Valmistamine

Haki jahu võiga puruseks, lisaveega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 3-4 tunniks külma.
Jaota tainas seitsmeks ning rulli nii õhukeseks kui võimalik. Küpseta taignalehte 250 kraadises ahjus umbes 5 minutit.

Kreem:
Kuumuta piim, jäta klaasitäis muna hulka segamiseks.
Vahusta munad suhkruga, sega hulka jahu ning klaas piima. Vala segupeenikese nirena kuuma piima hulka, samal ajal piima segades. Kuumuta kuni segu pakseneb-ära keeda!

Jaga kreem 5 kihi vahel, kahele kihile pane soovi korral kreemi asemel pohlamoosi. Jäta kook 5-6 tunniks või üle öö külma.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »