Rahvusköök/piirkond

Rootsi

Kogus - mitmele sööjale jagub

12

Koostisosad ja kogused

Põhjaks:
  • 200 g musta leiba
  • 50 g võid

Täidiseks:
  • 2 sl želatiini
  • 300 g heeringat punase veini marinaadis vm
  • 2–4 sl heeringamarinaadi vedelikku
  • 1 punane sibul
  • 250 g kohupiima
  • 3 dl hapukoort
  • musta pipart

Kaunistamiseks: 1,5 dl hakitud murulauku, murulauguõisi

Valmistamine

Näpi leib peeneks. Sulata või ja lisa leivasegule, sega läbi. Võta 24 cm läbimõõduga küpsetusvorm ja aseta vormi põhja küpsetuspaber. Vala sellele leivasegu ja suru käega ühtlaselt, tihedalt kinni. Aseta umbes 15 minutiks külmkappi.
Pane želatiin heeringamarinaadiga u 10 min likku. Haki heeringas ja sibul, sega kohupiima ja hapukoorega. Maitsesta pipra ja heeringamarinaadiga. Sulata želatiin vesivannil ja sega hulka. Kalla segu leivapõhjale ja lase 3-4 tundi külmas tahkuda. Kaunista murulauguga.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »