Rahvusköök/piirkond
Eesti
Kogus - mitmele sööjale jagub
20
Koostisosad ja kogused
Karask
- 0,5 l hapupiima või keefirit
- 2 – 3 spl õli või sulatatud võid
- 1 muna
- 0,5 tl soola
- 2 spl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 6 klaasi jahu (2/3 odrajahu, 1/3 täistera nisujahu)
- soovi korral seemneid, köömneid
Kiluvõi
- 200 g vürtsikilu
- 400 g võid
- 1 tl kuivatatud tilli
- 1 tl kuivatatud peterselli
- veidi sinepit
Valmistamine
Karask
Muna vahustada soola ja suhkruga, lisada või ja hapupiim, seejärel jahu. Segada, kloppida hoolikalt (taigen peab olema paks), seejärel lisada seemned ja viimasena küpsetuspulber. Valada õlitatud vormi (ka keeksivorm on sobiv) ja küpsetada eelkuumutatud ahjus 200juures 25 - 30 minutit. Lõigata jahutatult.
Kiluvõi
Kilud puhastatakse ja peenestatakse, lisatakse või ja maitseained, segatakse hoolikalt. Serveerimisel võib lisada keedumuna viile.