Rahvusköök/piirkond
Mulgimaa
Kogus - mitmele sööjale jagub
30
Koostisosad ja kogused
- 3-4 kg kooritud kartul
- 6l vett (lisada töökäigus juurde)
- 1kg odratangu
- 500 g mugulsibulat
- 1kg läbikasvand suitsupeekonit
- soola
- serveerimiseks 200g rohelist sibulat ja 200 g võid
Valmistamine
Koori ja tükelda kartulid ja pane keevasse vette. Lisa sool ja keeda poolpehmeks. Pane kartulite peale kuuma veega pestud kruubid või tangud (ära sega!) ja keeda tasasel tulel või ahjus kaane all, kuni toiduained on pehmed. Siis sega läbi ja klopi puulusikaga ühtlaseks pudruks.
Kaste: lõika sealiha kuubikuteks, pruunista koos sibulatega ning klopi pudru sisse juba hautamise ajal või lisa pudrule serveerimisel.
serveerimiseks: võisilm ja tükeldatud roheline sibul