Rahvusköök/piirkond
Lõuna-Eesti talutööliste magustoit
Kogus - mitmele sööjale jagub
Umbes kuuele
Koostisosad ja kogused
Põhi:
- 3 muna
- 3 spl kamajahu
- 1dl purustatud mandleid/sarapuupähkleid
- 1 dl tumedat suhkurt
Täidis:
- 400 g kohupiimapastat
- 1 pk vahukoort
- 1,5dl mustsõstra toormoosi
- 1 sidruni mahl
- 2 spl želatiini
- 1 dl suhkurt
- 4 spl kamajahu
Valmistamine
Põhja valmistamine - vahusta munad ja poole vahustamise ajal lisa suhkur. Vahustamise lõpus lisa pähklid ja kamajahu. Kalla kogu mass võiga määritud ja lahtikäivasse vormi (ca 26cm). Küpseta ahju ca 15 minutit 200 kraadi juurde (vastavalt ahju tulisusele).
Täidise valmistamine - esmalt pane želatiin külma veega kaetult paisuma.
Vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim, (toor)moos, kamajahu ja sega kõik ühtlaseks.
Kuumuta madalal kuumusel želatiini kuni see on täielikult lahustunud ning lisa želatiini hulka sidrunimahl. Siis sega paar lusikatäit täidist želatiinisegu sisse ning alles siis kalla želatiin vahukoore-kohupiimasegu sisse.
Kalla täidis vormis oleva põhja peale ja jäta tarretuma mõneks tunniks kuni üleöö.
Kui kook on tarretunud, eemalda vormi ääred. Libista tort alusele ja kaunista riivitud kamašokolaadiga.
Head isu!