Rahvusköök/piirkond

Ukraina-Valgevene-Eesti

Kogus - mitmele sööjale jagub

6-le kindlasti

Koostisosad ja kogused

  • 1 kg kartuleid
  • 1-2 sibulat (ei pea lisama)
  • 2 muna
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 4 spl jahu
  • Praadimiseks õli
  • Maitsestamiseks soola, pipart
  • Roheline sibul, till
  • 500g hapukoort
  • 200g riivitud juustu

Valmistamine

Kartul pesta, koorida, riivida. Vastavalt soovile ja maitsele kas suurema või väiksema riiviga. Väiksema, peenema riiviga riivides jäävad kartulikotletid hõrgumad. Riivitud kartulilt valada ära tekkinud vedelik. Võib lisada riivitud sibula, kellele maitseb. Segule lisada lahti klopitud munad ja pressitud küüslauguküüned. Lõpuks lisada sõelutud jahu. Segada mass valmis, maitsestada lihtsalt soola ja pipraga. Muidugi võib lisada ka teise maitseaineid nagu koriander, karri.

Praadima tuleks hakata kohe. Valada õli pannile, natuke rohkem kui tavaliselt ja lusikaga panna pannile väikesed pannkoogid. Praadida keskmisel kuumusel kaane all mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuna kartulipannkoogid on kuldsed.

Serveerida kas rohelisega, praetud sibulaga, pekikõrnestega, hapukoorega või riivjuustuga. Vastavalt maitsele :)

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »