Rahvusköök/piirkond
Setomaa
Kogus - mitmele sööjale jagub
32 minipirukat
Koostisosad ja kogused
Taigen:
- 450 g nisujahu
- 40 g küpsetusmargariini
- 30 g suhkrut
- 25 g presspärmi
- 300 ml vett
- 1 muna
- 5 g soola
Täidis:
- 450 g suitsusinki
- 200 g porgandit
- 50 g sibulat
- õli
- 1 muna määrimiseks
Valmistamine
Valmista piruka taigna. Sõeluda jahu. Lisada jahule suhkur, sool, pehme küpsetusmargariin ja muna. Lahustada presspärm käesoojas vees. Lisada vedelik jahule. Sõtkuda tainast kuni see käte küljest lahti tuleb. Panna tainas sooja kohta kaetuna kerkima. Sel ajal, kui taigen kerkib, valmistada piruka täidis. Hakkida suitsusink väikesteks kuubikuteks. Puhastada ja koorida porgand. Riivida peenikese riiviga. Puhastada sibul, hakkida peeneks. Lisada pannile õli, seejärel sibul ja porgand. Kuumutada neid ca paar minutit. Seejärel lisada kuubikuteks hakitud suitsusink. Kuumutada segu koos. Valmis segul lasta jahtuda.
Pirukate valmistamine: Rullida taigen jahusel laual. Lõigata taignast väikesed ruudud ja asetada iga ruudu keskele kuhi täidist. Keerata taigen üle täidise ja asetada pirukas pannile liitekoht allpool. Lasta pirukal ca 10 minutit kerkida, seejärel määrida munaga. Küpsetada ahjus ca 200°C 10-15 minutit.
Pirukad on valmis. Head isu!