Meediakajastused

Meie Maa: Talgupäev ilmaoludele vaatamata muljeterikas 08. mai

Esimesed talgud, mida laupäeva hommikul külastasime, olid liikumispuuetega inimeste talgud Suur-Sadama tänaval. Talgujuht Ingrid Põldemaa meenutas, et Saaremaa invaühingus korraldatakse „Teeme ära!“ talguid 2010. aastast.

Loe lisaks »

Raplamaa Sõnumid: Mikk Merekivi: Talgupäev on nagu laulupidu. See on Eesti Nokia 08. mai

4. mail toimus taas üle-eestiline talgupäev “Teeme ära”, kokku oli 2051 talgut, millest võttis osa vähemalt 44 046 inimest. Kuna käesolev aasta on ka juubelilaulupeo aasta, oli üks talgute üleskutsetest „Tule talgutele, leiad laulupeo!”.

Loe lisaks »

Võrumaa Teataja: Võrumaa sai paremaks kehalise ja vaimse koristustöö abil 07. mai

Laupäeval kraabiti kodumaal sõrmed villi üle kahe tuhandel „Teeme ära” kampaania raames registreeritud koristustalgul.

Loe lisaks »

Põhjarannik: Ida-Virumaad koristas mitu tuhat talgulist 07. mai

Ida-Virumaal pandi kirja ligi 140 "Teeme ära!" talgut, kus osales üle 3600 inimese.

Loe lisaks »

Postimees: Talgulised leidsid salaviina ja kummikuid 06. mai

Laupäeva keskpäeval paistis, et Tallinnas Stroomi rannas on koristustalgud juba lõppenud. Oranžides vestides töömehed panid kerges vihmasajus rehasid käru peale. «Tundub, et tänaseks kõik, jah,» ütles väikeveoki juht ja tõstis pilgu pilvise taeva poole.

Loe lisaks »

Tartu Postimees: Talgulised aitasid vallal parki rajada 06. mai

Mulle väga meeldib mõte, et lapsed kasvavad koos nende puudega, põhjendas Kõrvekülas elav Anneli Kumar, miks ta seekordsel «Teeme ära!» talgupäeval koos lapselapse ning õetütre lastega oli ametis puude istutamisega Tartu linna külje all Majoraadi pargis. Mõnekümne talgulise töö tulemusel sai liivasesse mulda 180 noort puud.

Loe lisaks »

Bioneer: Teeme Ära talgupäeval osales vähemalt 44 046 inimest 06. mai

4. mail peeti üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, mis vaatamata ebatavaliselt külmale ja heitlikule kevadilmale läks igati korda. Talgupäeva raames korraldati kokku 2051 talgut, millest võttis osa vähemalt 44 046 inimest ehk 3,3% eestimaalastest. Teeme Ära talgupäeva meeskond tänab ja tunnustab kõiki talgujuhte ja talgulisi! Talgupäeva staapi laekunud info kohaselt lükati halva ilma tõttu täna tööd edasi 82 talgupaigas. Päeva jooksul staapi kogunenud muljeid ja põnevamaid talguleide saab lugeda siit.

Loe lisaks »

Meie Maa: Saaremaa Tegi Ära kõikidele maakondadele 06. mai

Laupäeval toimus traditsiooniline üle-eestiline talgupäev Teeme Ära. Elanike arvu järgi oli kõige rohkem talgulisi Saaremaal.

Loe lisaks »

Postimees: Juhtkiri: eestlane pole ükskõikne 05. mai

Inimkonna ajaloo jooksul on prügiprobleemi lahendatud enamasti nii, et prügi on kokku kogutud ja viidud kaugemale kohast, kus elatakse. Kuid viimase saja aastaga on seoses tehnika arenguga jäätmete tekitatud surve meie planeedile mitu korda kasvanud. Teadlased on välja arvutanud, et aastaga tekitab kogu inimkond poolteist triljonit tonni prügi. Igast inimesest jääb teadlaste andmetel siia maailma maha keskmiselt üks kuni poolteist kilo prügi päevas ja veidi enam kui veerand tonni aastas.

Loe lisaks »

Pärnu Postimees: Talgulised leidsid jõeäärsest võsast hunniku kilekotte 05. mai

Anni Lüll koos Marili Jüriojaga otsustas eile minna prügikõndima: jalutada piki Pärnu jõe vasakkallast ja ühtlasi korjata sealt prahti kokku.

Loe lisaks »

Pärnu Postimees: Talgublogi: talgulised leidsid kotitäie salaviina 05. mai

Pärnu Postimehe toimetus ootab lehelugejate pildijäädvustusi selleaastastest talgutöödest Pärnumaal meiliaadressil online@parnupostimees.ee.

Loe lisaks »

Lõuna-Eesti Postimees: Põlvamaal koristas kõige vähem talgulisi 05. mai

Teeme Ära talgupäeval osales vaatamata heitlikule ilmale vähemalt 44 046 inimest. Kagu-Eestist võttis osa talgutest osa 4092 inimest.

Loe lisaks »

Järva Teataja: Tehtud! Järvamaal tuli kokku enam kui 2000 talgulist 05. mai

Laupäeval peeti üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, mis vaatamata ebatavaliselt külmale ja heitlikule kevadilmale läks igati korda. Talgupäeva raames korraldati kokku 2051 talgut, millest võttis osa vähemalt 44 046 inimest ehk 3,3% eestimaalastest.

Loe lisaks »

Järva Teataja: Talgupäev toob kokku tuhanded 04. mai

Täna toimub üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, osalejana on end kirja pannud üle 23 000 inimese.

Loe lisaks »

Meie Maa: Täna saab koos ära teha 04. mai

Eile pärastlõunase seisuga oodatakse üle Eesti täna talgulisi umbes 2010 talgupaika. Saare maakonnas on kohti, kuhu end talgutööle pakkuda, üle 200.

Loe lisaks »

Pärnu Postimees: Ühisgümnaasiumi koolipere leidis talgutööde käigus kotitäie saapaid 04. mai

Pärnu ühisgümnaasiumi rühm koristas täna Erasmus+ projekti "Our Green European Town" ja "Teeme ära!" talgupäeva raames Pärnu randa.

Loe lisaks »

Õhtuleht: ÜLESKUTSE | Saada fotosid talgutest enda kodukohas! 04. mai

Täna toimub üle-eestiline talgupäev, kus on osalejaid üle 23 000.

Loe lisaks »

Õhtuleht: FOTOD | Uued postkastid, oja puhastamine, talvepuud riita: talgupäev on enamat kui prügikoristamine 04. mai

„Eks eilne ilm peletas mitmed inimesed eemale. Reede õhtul sadas Põlvas lund, aga praegu on nii kuus-seitse kraadi sooja, päike paistab, igati mõnus ilm,“ hindab Intsikurmu laululava ümbruse korrastamist juhtiv Martin Ruus laupäevast ilma, mis oli talgulistele igati meele ja keha järele.

Loe lisaks »

Delfi: FOTOD | Teeme Ära talgupäevast võttis vaatamata kõledale ilmale osa üle 44 000 inimese 04. mai

Täna toimus üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, millest võttis heitlikust ilmast hoolimata osa üle 44 000 inimese.

Loe lisaks »

Vabatahtlike Värav: Teeme Ära talgupäev läks vaatamata heitlikule ilmale igati korda, osales vähemalt 44 046 inimest 04. mai

Täna peeti üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, mis vaatamata ebatavaliselt külmale ja heitlikule kevadilmale läks igati korda. Talgupäeva raames korraldati kokku 2051 talgut, millest võttis osa vähemalt 44 046 inimest ehk 3,3% eestimaalastest. Teeme Ära talgupäeva meeskond tänab ja tunnustab kõiki talgujuhte ja talgulisi! Talgupäeva staapi laekunud info kohaselt lükati halva ilma tõttu täna tööd edasi 82 talgupaigas. Päeva jooksul staapi kogunenud muljeid ja põnevamaid talguleide saab lugeda aadressilt www.teemeara.ee/otse.

Loe lisaks »

Lõuna-Eesti Postimees: Algas üle-eestiline talgupäev 04. mai

Täna toimub üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, kus osalejana on end kirja pannud üle 23 000 inimese.

Loe lisaks »

Tartu Postimees: Galerii: Tartu loomasõbrad pidasid talguid koduta loomade varjupaigas 04. mai

Viiendat aastat järjest kogunesid Tartu loomasõbrad MTÜ Auh eestvedamisel üle-eestilisel talgupäeval «Teeme ära» linnaservas asuvasse koduta loomade varjupaika, et ära teha üks tõsine heakorrapäev.

Loe lisaks »

Delfi: ÜLESKUTSE | Kuidas kulgeb sinu talgupäev? Mida huvitavat oled loodusest leidnud? Saada foto! 04. mai

Täna toimub üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, kuhu on osalejana end kirja pannud üle 23 000 inimese.

Loe lisaks »

Err.ee: Teeme Ära talgupäevast võttis osa üle 44 000 inimese 04. mai

Laupäeval olid üle Eesti Teeme Ära talgupäeva talgud, millest võttis osa üle 44 000 inimese.

Loe lisaks »

Alkeemia.ee: Täna toimub üle-eestiline Teeme Ära talgupäev, osalejana on end kirja pannud üle 23 000 inimese 04. mai

Täna tulevad kümned tuhanded eestimaalased kodudest välja, et osaleda Teeme Ära talgupäeval ning aidata kaasa oma kogukonna ja kodukandi elu edenemisele. Varahommikuse seisuga oli talguveebi kirja pandud 2022 talgut enam kui 23 000 osalejaga. Kes pole aga veel otsustanud, tasub soojalt riidesse panna ja suunduda lähimasse talgupaika - abilisi oodatakse kõikjal nii maal kui kalinnas.

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Talgupäev "Teeme ära" läks igati korda, üle Eesti osales vähemalt 44 046 inimest 04. mai

Hoolimata ebatavaliselt külmast ja heitlikust kevadilmast õnnestus tänane talgupäev igati hästi.

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Suvi uitab mõtetes: Altja talguliste seas oli hulk suvitajaid 04. mai

Kui napilt enne talgupäeva "Teeme ära" algust rannakülas Altjas võis oletada, et külavanem ja talgujuht Tõnu Uukkivi on olnud liigselt optimist, sest tellis Altja kõrtsist talgulistele 20 portsu suppi, siis õige pea hakkas näima, et portse on tellitud vähevõitu.

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Aasperes olid talgud pühendatud lastele 04. mai

Üleeestilisest talgupäevast "Teeme ära" oli Aaspere küla keskusesse hommikul kella kümneks kogunenud osa võtma noori ja vanu nii paarikümne ringis.

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Täna toimub üle-eestiline talgupäev "Teeme ära" 04. mai

Täna toimub üle-eestiline talgupäev "Teeme ära", osalejana on end kirja pannud üle 23 000 inimese.

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Päästeamet kutsub talgulisi järgima tuleohutusreegleid 04. mai

Päästeamet kutsub tänastel "Teeme ära" koristustalgutel osalejaid järgima tuleohutusreegleid ning märgib, et koristustööde käigus tasuks üle kontrollida ka oma kodused küttekolded.

Loe lisaks »

Raplamaa Sõnumid: Ohutusnõuded Teeme Ära talgutel 03. mai

Sel nädalavahetusel kogunevad tuhanded inimesed Teeme Ära talgutele, et muuta ümbritsev elukeskkond puhtamaks ja paremaks. Lisaks tavapärastele koristustöödele soovitab Päästeamet vaadata, kas ümbritsevat keskkonda saab ka ohutumaks muuta. Kui teie läheduses on veeohutusstendid, mis mõned aastad tagasi just Teeme Ära talgute raames püstitati, siis on hea kontrollida nende korrasolekut. Suur suvi ei ole enam mägede taga ning selleks tasub juba praegu valmis olla kontrollides oma piirkonna ujumiskohad üle. Ohuolukorras abistav veeohutusstend peaks olema terve, varustatud infotahvli ja numbriga ning selle juures peavad olema esmased päästevahendid (päästerõngas, viskeliin). Kui märkate veeohutusstendil puudusi, teatage sellest telefonil 1524. Lisaks üldkasutatavatele ujumiskohtadele ei tasu unustada üle vaadata ka oma koduõues asuvaid veesilmasid, et need teile ja teie pereliikmetele ohutud oleksid.

Loe lisaks »

Vikerraadio: Vikerhommik. Märt Treier 03. mai

Kell 9.25 on külas "Teeme ära" talgujuht Ave Oit, kes on Harjumaal Lilleoru keskuses korraldanud talguid juba pikki aastaid. Kuidas saab inimesed nii kaugele, et need lõpuks rõõmuga rehavarre kätte võtavad ja kogukonnana hingama hakkavad?

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Päästeamet jagab näpunäiteid talgupäevaks 03. mai

Homne "Teeme ära!" talgupäev on ideaalne võimalus heita pilk enda ümber ning luua ohutum elukeskkond iseendale ja oma lähedastele. Päästeamet pakub välja kaheksa näpunäidet, mida koristuspäeval päriselt ära teha.

Loe lisaks »

Järva Teataja: Talgupäeval taastatakse Udeva mõisa ajalooline pargiallee 03. mai

Järva vallas Udeva külas asutakse üle-eestilisel Teeme Ära talgupäeval laupäeval, 4. mail taastama Udeva mõisa ajaloolist pargialleed. Kokku puhastatakse aastatega kasvanud võsast välja ligi 100 meetrit vana puiesteed ning tehakse ettevalmistusi uue umbes 50 meetrise alleelõigu rajamiseks.

Loe lisaks »

Järva Teataja: ÜLESKUTSE: saada meile oma talgupilt 03. mai

Laupäeval on suur talgupäev. Järvamaal on tulemas pea sadakond talgut.

Loe lisaks »

Lõuna-Eesti Postimees: Talgulised otsivad nurmenukke 03. mai

Teisipäeva hommiku seisuga oli «Teeme ära» talgupäeva korraldajatele teada antud 1901 tänavu ettevõtmise käigus korraldatavatest talgutest. Osa neist on juba peetud, suurem hulk ootab aga ees laupäeval.

Loe lisaks »

Lõuna-Eesti Postimees: Küsitlus: kas Eesti vajab üleriigilist talgupäeva? 03. mai

Contra, literaat

«Kampaaniatega kipub olema nii, et neid on ikkagi vaja, et torkida tagant tegema asju, mida võiks teha iga nädal. Sama asi on emadepäevaga, sest emal võiks külas käia ja midagi head teha ka iga päev. Aga ikkagi on hea, et on olemas päev, mis õhutab seda tegema. See võib tekitada kihelust ka muul ajal midagi head teha.

Loe lisaks »

Tartu Postimees: «Teeme ära!» juht Tarmo Tüür: me ei kasuta oma metsa just kõige nutikamalt 03. mai

Homme haaravad tuhanded eestimaalased rehad, saed ja labidad, et muuta meie väike kodunurk siin maailmas natuke puhtamaks paigaks. Nii on see olnud juba üle kümne aasta, igal kevadel. Sest peetakse ju talguid.

Loe lisaks »

Aktuaalne Kaamera: Teeme Ära talgu kõrval saab osaleda ka nurmenukkude vaatlustalgutel 02. mai

Laupäevastele Teeme Ära talgutele on end kirja pannud juba üle 21 000 inimese. Esimest korda kutsutakse lisaks tavapärastele talgutöödele osalema teaduskampaanias "Eesti otsib nurmenukke".

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Laupäeval saab taas koos ära teha 02. mai

Laupäeval ooda­takse üle Eesti talgulisi umbes 1800 talgupaika. Lääne-Virumaalgi on kohti, kuhu oma töökäsi pakkuda, enam kui küll, täpsemalt 96 talgupaika.

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Juhtkiri: laupäeval algab ärategemine 02. mai

Nädalavahetusel läheb lahti traditsiooniline üleeestiline koristamisaktsioon “Teeme ära!”. Pole kahtlustki, et peale pikka talve vajab avalik ruum samamoodi korrastamist nagu igaühe kodu suurpuhastust. Ja kui seda avalikku ruumi üheskoos kasutada, siis on mõistetav, et seda ka üheskoos koristatakse.

Loe lisaks »

Harju Elu: Talgupäev läheneb. Vastab Anneli Kubbi, Harjumaa koordinaatori abiline 01. mai

Kui palju on Harjus (v.a. Tallinna) 29.aprilliks talguid kirjas?

29.aprilli seisuga on registreeritud üle kogu Eesti 1916 talgut. Neist 288 talgukohta on kirjas Harjumaal. Eelmisel aastal korraldati üle riigi kokku 2152 talgut.

Loe lisaks »

Põhjarannik: Rahvatantsijad koristasid laulupeotule öömaja 30. aprill

Kohalikud rahvatantsijad korrastasid laupäeval kaevandusmuuseumi hiiglaslikku territooriumi, kus ööbib laulupeotuli ja toimub simman. 4. mail on järg maakonna koorilauljate käes, kes võtavad ette Toila laululava.

Loe lisaks »

Hiiu Leht: Talgupäev läheneb 30. aprill

Eilseks oli Hiiu maakonnast kirja pandud 38 talgukohta. Talgupaigad jagunevad seekord saare osavaldade vahel üsna ühtlaselt - Pühalepas on üheksa talgupaika, Kärdlas ja Emmastes kaheksa, Käinas seitse ja Kõrgessaares kuus. Enamasti on tegu heakorratalgutega, aga korraldatakse ka neljad postkastitalgud: Reigis, Kõpus, Mägipel ja Lugusel. Toimuvad ka ühed ajalootalgud - ühiste jõududega korrastatakse ajaloolist vaatamisväärsust Jausa vesiveskit.

Loe lisaks »

Pärnu Postimees: Pärnumaal on talgupäevaks kirjas üle 150 hoogtöökoha 30. aprill

Üleriigilisele “Teeme ära!” talgupäevale oli eile lõunaks kirja pandud üle 1800 talgupaiga enam kui 18 000 osalejaga, Pärnumaalt oli registreeritud 156 kohta.

Loe lisaks »

Järva Teataja: Paides tehti ettevalmistus talgukevadeks 30. aprill

Koos lehekuuga on tuhandetele eestlastele saabumas päev, mil kuurist otsitakse välja rehad, labidad, kirved ning kätte tõmmatakse töökindad ja pihku haaratakase prügikotid. Ülemaaline talgupäev toob jälle kokku need, kes hoolivad heakorrast ja puhtusest.

Loe lisaks »

Saaremaa Teataja: Kõik talgutest osa võtma! 30. aprill

Tänavune, arvult juba 12. „Teeme ära“ talgupäev on kantud südasuve suure peo lainetest, avastamisrõõmust nurmenukuradadel ja õueraamatukogust kogukonnavaimu ergutamiseks.

Loe lisaks »

Tartu Postimees: Talgulised määravad nurmenuku geenitüüpi ja koristavad laulupeo tule tee 30. aprill

Mahavisatud kommipaberid ja kevadel lume alt väljasulanud lemmikloomade väljaheited koristatakse juba sel laupäeval, sest Tartumaal alustavad hakkajad inimesed heakorratöid 145 ja Jõgevamaal 91 registreeritud talgupaigas. Peale koristamise ja kevadtööde ehitatakse selle aasta talgutel ka raamatukappe. Üle Eesti paigaldavad talgulised 80 raamatukappi ehk tänavaraamatukogu.

Loe lisaks »

Sakala: Talgupäeval otsitakse nurmenukke ja korrastatakse piiriala 30. aprill

Esmaspäeva pärastlõunaks oli end Viljandimaal «Teeme ära!» talgutele kirja pannud 1336 inimest, kes löövad laupäeval kaasa 72 talgul. Korraldajate hinnangul võib lõplik osalejate arv küündida 1500–1600 inimeseni.

Loe lisaks »

Uudised.ee: Teeme ära! Alanud talgupäeva nädal kutsub inimesi üles aktiivselt kaasa lööma 29. aprill

Täna saab alguse talgupäeva nädal, mis kulmineerub laupäeval üle-Eestilise suure talgupäevaga. Praeguseks on end kirja pannud juba rohkem kui 18 000 osalejat. Mis tänavu teisiti ja millele enim tähelepanu pööratakse, vaata videost!

Loe lisaks »

Järva Teataja: Täna saab alguse talgupäeva nädal 29. aprill

Tänasest korraldatakse mitmel pool üle Eesti juba hulganisti talguid ning talgupäeva nädal kulmineerub laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise Teeme Ära talgupäevaga. Esmaspäeva hommikuse seisuga oli talguveebi kirja pandud üle 1800 talgu enam kui 18 000 osalejaga. Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub kõiki inimesi talgutel kaasa lööma – just praegu on õige aeg otsida endale sobivad talgud ning end osalejana kirja panna.

Loe lisaks »

Err.ee: Laupäevasele talgupäevale on end registreerinud 18 000 osalejat 29. aprill

Esmaspäeval, 29. aprillil saab alguse talgupäeva nädal, mis kulmineerub sel laupäeval üle-eestilise Teeme Ära talgupäevaga. Esmaspäeva hommikuse seisuga oli talguveebi kirja pandud üle 1800 talgu enam kui 18 000 osalejaga.

Loe lisaks »

Delfi: Talgupäevade nädal sai hoo sisse 29. aprill

Tänasega algab talgupäeva nädal, mis kulmineerub laupäeval üle-eestilise Teeme Ära talgupäevaga.

Loe lisaks »

Kuku Raadio: Intervjuu: Teeme ära talgunädal.Tarmo Tüür 29. aprill

Teeme ära talgunädal.Tarmo Tüür(Ligi)

Loe lisaks »

Lääne Elu: Täna algab talgunädal 29. aprill

Esmaspäeva hommikuse seisuga oli talguveebi kirja pandud üle 1800 talgu enam kui 18 000 osalejaga. Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub kõiki inimesi talgutel kaasa lööma – just praegu on õige aeg otsida kodulehelt www.teemeara.ee endale sobivad talgud ning end osalejana kirja panna.

Loe lisaks »

Alkeemia.ee: Täna saab alguse talgupäeva nädal, mis kulmineerub sel laupäeval üle-eestilise Teeme Ära talgupäevaga 29. aprill

Tänasest korraldatakse mitmel pool üle Eesti juba hulganisti talguid ning talgupäeva nädal kulmineerub laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise Teeme Ära talgupäevaga. Esmaspäeva hommikuse seisuga oli talguveebi kirja pandud üle 1800 talgu enam kui 18 000 osalejaga. Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsub kõiki inimesi talgutel kaasa lööma - just praegu on õige aeg otsida kodulehelt www.teemeara.ee endale sobivad talgud ning end osalejana kirja panna.

Loe lisaks »

Vooremaa: Talgutel pööratakse tähelepanu nurmenukkudele 27. aprill

Täpselt nädala pärast on „Teeme ära“ talgupäev. Kokku oli Eestis eile ennelõunaks registreeritud 1778 talgupaika ja osalema 17 535 talgulist, neist Jõgevamaal 86 talgupaika. Paljud juba traditsioonilised kevadised tegevused ja paigadki varasematest aastatest suuresti tuttavad. Teeme ju ära nimelt juba üheksandat korda.

Loe lisaks »

Postimees: Talgupäeva tulemusena võib Eesti juurde saada üle 70 õueraamatukogu 26. aprill

Eesti Külaliikumise Kodukant algatatud õueraamatukogu ehitamise idee tänavusel Teeme Ära talgupäeval on leidnud viljaka pinnase: rohkem kui 70 paigas üle Eesti plaanib kogukond talgutöödesse ka õueraamatukogu loomisega seotud töid.

Loe lisaks »

Järva Teataja: Elron toetab Teeme Ära talgulisi soodsama rongisõiduga 26. aprill

27. aprillist kuni 5. maini saavad kõik Teeme Ära talgulised, kes sõidavad 5-liikmelise või suurema seltskonnaga, nautida poole hinnaga rongisõitu. Soodustuse saamiseks tuleb talgulistel eelnevalt oma reisisoovist märku anda.

Loe lisaks »

Logistikauudised.ee: Elron toetab Teeme Ära talgulisi soodsama rongisõiduga 26. aprill

27. aprillist kuni 5. maini saavad kõik Teeme Ära talgulised, kes sõidavad 5-liikmelise või suurema seltskonnaga, nautida poole hinnaga rongisõitu. Soodustuse saamiseks tuleb talgulistel eelnevalt oma reisisoovist märku anda.

Loe lisaks »

Tarbija24: Elron toetab Teeme Ära talgulisi soodsama rongisõiduga 26. aprill

27. aprillist kuni 5. maini saavad kõik Teeme Ära talgulised, kes sõidavad 5-liikmelise või suurema seltskonnaga, nautida poole hinnaga rongisõitu. Soodustuse saamiseks tuleb talgulistel eelnevalt oma reisisoovist märku anda.

Loe lisaks »

Lõunaeestlane: Elron toetab Teeme Ära talgulisi soodsama rongisõiduga 26. aprill

Alates 27. aprillist kuni 5. maini saavad kõik Teeme Ära talgulised, kes sõidavad 5-liikmelise või suurema seltskonnaga, nautida poole hinnaga rongisõitu. Soodustuse saamiseks tuleb talgulistel eelnevalt oma reisisoovist märku anda.

Loe lisaks »

Pealinn: Elron toetab Teeme Ära talgulisi soodsama rongisõiduga 26. aprill

27. aprillist kuni 5. maini saavad kõik Teeme Ära talgulised, kes sõidavad 5-liikmelise või suurema seltskonnaga, nautida poole hinnaga rongisõitu.

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: Elron toetab "Teeme ära!" talgulisi soodsama rongisõiduga 26. aprill

Homsest kuni 5. maini saavad kõik "Teeme ära!" talgulised, kes sõidavad viieliikmelise või suurema seltskonnaga, nautida poole hinnaga rongisõitu. Soodustuse saamiseks tuleb talgulistel eelnevalt oma reisisoovist märku anda.

Loe lisaks »

Harju Elu: Talgupäeval valmistutakse tantsu- ja laulupeoks 24. aprill

4. mai talgupäev ehk Teeme ära on tänavu suuresti eeloleva südasuve suurpeo lainel. Kuid meisterdatakse ka õueraamatukogusid ning hinnatakse looduse olukorda.

Loe lisaks »

Hiiu Leht: 30 talgupaika kirjas 23. aprill

Hiiumaal on registreeritud 30 talgupaika, aga veel saab talguid kirja panna.

Loe lisaks »

Pärnu Postimees: Pärnumaalasi ootab praegu juba 143 talgupaika 23. aprill

Üleriigilistele “Teeme ära!” talgutele on praeguseks kirja pandud 1656 talgukohta, neist 143 Pärnumaal.

Loe lisaks »

Põhjarannik: Eesti otsib nurmenukke 22. aprill

Eestimaa looduse fond, Tartu ülikooli teadlased ja talgupäeva "Teeme ära" korraldajad kutsuvad sel kevadel liituma ühe põneva kodanikuteaduse algatusega − Eesti otsib nurmenukke! Üle-eestilise kaardistamisega on plaan koguda teadustööks vajalikud andmed üle Eesti vaid nende paari kevadnädalaga, mil nurmenukud õitsevad.

Loe lisaks »

Järva Teataja: Postkastitalgud tulevad taas 19. aprill

Teeme Ära talgupäeva raames on ka tänavu võimalik kinkida oma kogukonnale kihelkonnavärvides grupipostkast.

Loe lisaks »

Meie Maa: Juba tehakse ära 17. aprill

Saarlased on olnud tublid tänavustele talgutele „Teeme ära!” registreerijad ning hetkeseisuga on juba kirja pandud maakonnas üle 140 talgu. Neist nii mõnigi on juba toimunud.

Loe lisaks »

Sakala: Eesti otsib talgupäeval nurmenukke 12. aprill

Nagu juba kümme aastat on tavaks olnud, tuleb maikuu esimesel laupäeval "Teeme ära!” talgupäev, kuid tänavu kutsutakse kodukoha kraamimise ja kaunistamise kõrval otsima õitsvaid nurmenukke, et aidata Tartu ülikooli teadlastel hinnata meie looduse liigirikkust ja seisukorda.

Loe lisaks »

Bioneer: Teeme Ära talgupäeva uudised: nurmenukutalgutest õueraamatukogude meisterdamiseni 12. aprill

Ilmad on vahelduva eduga uba üsna kevadised, mis tähendab, et on õige aeg pidada plaane tänavusteks talgutöödeks. Kel juba mõtted kogutud ja plaan paigas, võib talgud kirja panna www.teemeara.ee. Maikuu esimesel laupäeval, 4. mail toimubki talgukevade tippsündmus ehk üle-eestiline Teeme Ära talgupäev.

Loe lisaks »

Harku Valla Teataja: Talgukevad on alanud 10. aprill

"Teeme ära!" talgupäeva meeskond kuulutas alanuks talgukevade, mis kulmineerub 4. mail peetava üle-eestilise talgupäevaga.

Loe lisaks »

Err Novaator: Kutse teadust tegema: vaata nurmenuku õie sisse! 09. aprill

Kõikide loodusteaduste huviliste jaoks on juba maikuus kätte jõudmas põnev aeg – osaleda on võimalik nurmenukkude üle-eestilistes teadusvaatlustes. Jaluta vaid niidule ja hakka õite sisse piiluma!

Loe lisaks »

Vooremaa: Laulu- ja tantsupeo tuli liigub ka Jõgevamaal 09. aprill

XXVII laulu- ja XX tantsupeo TuleTulemine saab alguse 1. juunil Tartust ning tuli jõuab pärast 4200 kilomeetrist teekonda 4. juuli õhtuks Kalevi staadionile.

Loe lisaks »

Meie Maa: Selgus Saaremaalt algava juubilipeo tuleteekond 09. aprill

XXVII laulu- ja XX tantsupeo tuletulemise toimkond avaldas üle-eestilise tuleteekonna kaardi, millega kutsutakse üles neid paiku suviseks teekonnaks korrastama. Tuleteekond algab Saaremaalt.

Loe lisaks »

Sakala: Vaata kaardilt, kuhu ja millal liigub laulu- ja tantsupeo tuli Viljandimaal 08. aprill

27. laulu- ja 20. tantsupeo "TuleTulemine" saab alguse 1. juunil Tartust ning tuli jõuab pärast 4200-kilomeetrist teekonda 4. juuli õhtuks Kalevi staadionile. Valminud on 33 päeva kestva üle-eestilise teekonna kaart, millele on kantud ligi 500 tähenduslikku paika, kus tuli peatub. Viljandimaal liigub tuli 12. ja 13. juunil ning käib läbi enam kui 20 kultuuriloolisest paigast ja sündmuselt.

Loe lisaks »

Uudised.ee: Postkastitalgud tulevad ka tänavu 06. aprill

"Teeme ära!" talgupäeva raames on ka tänavu võimalik kinkida oma kogukonnale kihelkonnavärvides grupipostkast – tasuta postkastid paneb välja Omniva.

Loe lisaks »

Pealinn: Kingi kogukonnale laulu- ja tantsupeo juubeliaastal kihelkonnavärvides grupipostkast 06. aprill

Teeme Ära talgupäeva raames on ka tänavu võimalik kinkida oma kogukonnale kihelkonnavärvides grupipostkast. Tasuta grupipostkastid paneb välja Omniva.

Loe lisaks »

Lõuna-Eesti Postimees: Postkastitalgud tulevad taas 06. aprill

Teeme Ära talgupäeva raames on ka tänavu võimalik kinkida oma kogukonnale kihelkonnavärvides grupipostkast. Tasuta grupipostkastid paneb välja Omniva.

Loe lisaks »

Lõuna-Eesti Postimees: Laulu- ja tantsupeo tuli ringleb kuus päeva Kagu-Eestis 05. aprill

Laulu- ja tantsupeo tuli jõuab Kagu-Eestisse 14. juunil Taagepera kaudu ja lahkub Räpina sadamast Peipsit mööda 20. juunil. Valga-, Võru- ja Põlvamaal ootab sellega seoses ees sadakond sündmust.

Loe lisaks »

Err.ee: Talgupäev kutsub õueraamatukogusid meisterdama 04. aprill

Teeme ära! talgupäevani on jäänud täpselt kuu aega. Traditsiooniliselt toimub talgupäev maikuu esimesel laupäeval - sellel aastal 4. mail. Praeguse seisuga on oma talgutest märku andnud juba pea 700 talgujuhti ning kirjapanek kogub hoogu. Sel korral kutusub talgupäev inimesi üles kogukonnale õueraamatuikogusid looma ning numenukke otsima.

Loe lisaks »

Järva Teataja: Tänasest hakkab Teeme Ära talgupäeva stardipakettide laialivedu üle Eesti 03. aprill

Talgujuhid, kes on oma talgud kirja pannud Teeme Ära talgupäeva kodulehele, hakkavad tänasest kätte saama talgute ettevalmistamist toetavaid stardipakette.

Loe lisaks »

Lääne Elu: Algab „Teeme ära“ talgupäeva stardipakettide laialivedu 03. aprill

4.mail on  taaskord traditsiooniline talgupäev „Teeme ära“.

Loe lisaks »

Meie Maa: Juubelilaulu- ja -tantsupeoni vähem kui sada päeva 02. aprill

XXVII laulu- ja XX tantsupeoni „Minu arm“ jääb vähem kui 100 päeva. Üle terve Eesti on kümned tuhanded lauljad ja tantsijad maakondlikes eelproovides valmistumas juubelipeol ülesastumiseks.

Loe lisaks »

Põhjarannik: Talgutöö aitab häälestuda laulu- ja tantsupeoks 02. aprill

Üks tänavuse talgukevade eesmärke on aidata kaasa laulu- ja tantsupeo juubeliaasta õnnestumisele. Ida-Viru koorid ja tantsurühmad käärivad käised üles Toila laululaval ja kaevandusmuuseumis Kohtla-Nõmmel.

Loe lisaks »

Hiiu Leht: Talguid saab juba kirja panna 26. märts

Teeme Ära talgutele saab oma talgud juba kirja panna. Talgukevad kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 4. mail peetava üleeestilise talgupäevaga.

Loe lisaks »

Virumaa Teataja: “Teeme ära!” koristustalguid on registreeritud juba 18 23. märts

13. märtsil algas selleaastase “Teeme ära!” koristuskampaania talgute registreerimine. Üheskoos asutakse koristama 4. mail.

Loe lisaks »

Meie Maa: Talgupäev toob vahvad algatused 21. märts

Teeme Ära meeskond kutsub taas 4. mail kevadtalguid korraldama. Võimalusi on tänavu mitmeid: ehitame õueraamatukogusid, vaatleme nurmenukke või korrastame laulu- ja tantsupeoga seotud paiku.

Loe lisaks »

Saarte Hääl: ÜLESKUTSE: Kevadine talgupäev toob vahvad algatused 19. märts

“Teeme Ära meeskond kutsub taas 4. mai talgupäeval kevadtalguid korraldama,” kirjutab MTÜ Saaremaa Kodukant juhatuse liige Reet Viira, Teeme Ära Saare maakonna koordinaator. “Võimalusi on tänavu mitmeid: ehitame õueraamatukogusid, vaatleme nurmenukke või korrastame laulu- ja tantsupeoga seotud paikasid.”

Loe lisaks »

Vooremaa: Eile algas talgute kirjapanek 16. märts

Teeme Ära talgupäeva meeskond kuulutab alanuks tänavuse talgukevade, mis kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise talgupäevaga. Koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega on sel kevadel üks üleskutse korrastada oma kodukandis laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale jäävaid kultuuriväärtuslikke paiku.

Loe lisaks »

Sakala: 70 talgukohta tuli kahe päevaga 15. märts

«Teeme ära!» talgupäeva meeskond kuulutas kolmapäeval alanuks tänavuse talgukevade, neljapäeva õhtuks oli kirja pandud juba rohkem kui 70 talgut.

Loe lisaks »

Postimees: Teeme ära, minu arm! Maitalgud ootavad kultuuriväärtuslikke paiku korrastama 15. märts

Tänavune üle-eestiline „Teeme ära“ talgupäev toimub 4. mail. Eesti laulu ja tantsu juubeliaasta puhul kutsuvad korraldajad inimesi üles korrastama laulu- ja tantsupeo tuleteekonnale jäävaid kultuuriväärtuslikke paiku.

Loe lisaks »

Meiemaa.ee: „Teeme ära!“ koputab uksele 14. märts

„Teeme ära!“ talgupäeva eestvedaja annab teada, et 13. märtsil algas talguteks registreerimine.

Loe lisaks »

Saarte Hääl: Teeme Ära talguralli läks taas lahti 14. märts

Teeme Ära talgupäeva meeskond kuulutas eile alanuks tänavuse talgukevade, mis kulmineerub mai esimesel laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise talgupäevaga.

Loe lisaks »

Reporter: Teeme Ära kutsub ühispingutusele 13. märts

Teeme Ära talgupäeva meeskond kuulutas alanuks tänavuse talgukevade. Mis peetakase 4. mail. Koostöös Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega on sel kevadel üks üleskutse korrastada oma kodukandis laulu- ja tantsupeo tuletee-konnale jäävaid kultuuriväärtuslikke paiku.

Loe lisaks »

Pärnu Postimees: "Teeme ära" talgupäev ootab kirja panema 13. märts

"Teeme ära" talgupäeva meeskond kuulutab alanuks tänavuse talgukevade, mis kulmineerub lehekuu esimesel laupäeval, 4. mail üle-eestilise talgupäevaga.

Loe lisaks »

Lõuna-Eesti Postimees: Algab kirjapanek Teeme Ära talgupäevale 13. märts

Täna algab talgukevad ja talgute kirjapanek 4. mail peetavaks Teeme Ära talgupäevale.

Loe lisaks »

Alkeemia.ee: Täna algab talgukevad ja talgute kirjapanek 4. mail peetavaks Teeme Ära talgupäevaks 13. märts

Teeme Ära talgupäeva meeskond kuulutab alanuks tänavuse talgukevade, mis kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise talgupäevaga.

Loe lisaks »

Bioneer: Täna algab talgute kirjapanek 4. mail peetavaks Teeme Ära talgupäevaks 13. märts

Teeme Ära talgupäeva meeskond kuulutab alanuks tänavuse talgukevade, mis kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise talgupäevaga.

Loe lisaks »

Järva Teataja: Avati registreerimine "Teeme ära" talgupäevale 13. märts

"Teeme ära" talgupäeva meeskond kuulutab alanuks tänavuse talgukevade, mis kulmineerub maikuu esimesel laupäeval, 4. mail peetava üle-eestilise talgupäevaga.

Loe lisaks »