Talguline  NR 5
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja
Lae alla Talgulise PDF

ÜKS KÜSIMUS: Mida tähendavad sulle talgud?

Agu Laius
Kodanikuühiskonna Sihtkapitali (KÜSK) juhataja 

Talgud on heategevus, panustamaks meie kõigi jaoks olulistesse ettevõtmistesse. Talgud tugevdavad ühiskonna sidusust ja ühistunnet. Talgud teevad vaimu virgeks ja meele rõõmsaks.

 



Harry Volke
Tamrex Ohutuse tegevdirektor 

Olen seisukohal, et maailma muutmist saab alustada enda ninaesisest. Nii on ka puhta ümbruse ja korra hoidmisega – Teeme Ära talgud on võimas algatus selleks. 



Risto Eelmaa
Itella SmartPOST tegevjuht
 

Selle asemel, et kogu aeg kellegi teise peale loota, on eestlased läbi aegade võtnud kätte ja talgute korras omaalgatuslikult suuri asju ära teinud. Ühestegemine on meil väikerahvana suisa veres – alustades külg külje kõrval laulukaare all laulmisest ja lõpetades ühiselt korda tehtud külaplatsidega. Kui meile midagi tõeliselt korda läheb, siis tärkab eestlases müstiline talguvaim, mis silmad särama paneb ja koos saavutatu üle hiljem ka uhkust tunda laseb. 

Epp Uibomets
Vizeum Estonia meediaplaneerija 

Talgud on ettevõtmine, milles osalemine on jõukohane meist igaühele. See on heategu kogukonnale, eeskuju aga tervele maailmale. 




Karen Jagodin
(Foto: Krõõt Tarkmeel)
Merekultuuriaasta 2016 projektijuht 

Talgud on nii emotsioon, koosolemise kui ka teadmiste vahendamise ja kogumise vorm. Ja samas ka nii praktiline lahendus probleemile „liiga palju puid ja liiga vähe käsi“. See on rõõm ühisest eesmärgist ning ühiselt veedetud ajast. 


Janek Innos
Päästeameti ekspert 

Minu jaoks on talgud inspiratsioon. Nähes enda ümber nii tublisid ja toimekaid inimesi, tekib paratamatult soov kogukonnale endast rohkem anda.
 

Tarmo Noormaa
Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja 

Talgud on pidu ja töö ühendatuna. Talgutel tekib osalejate vahel sünergia, nii et tehakse ära suurem, palju suurem töö kui võiks eeldada.

Anneli Kana
Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse liige 

Talgud on kogukondlik suursündmus, kus tehtud töö tulemus on suurem kui igaühe panus eraldi. 





Gert Siniloo
Teeme Ära talgupäeva noortesuuna juht 

Minu jaoks on sõna talgud alati seostunud kartulivõtmisega maal vanaema juures, kui perekond kokku tuli ja töö, mis muidu oleks vanaemal üksinda väga kaua aega võtnud, tehti ära mitu korda lühema ajaga. Kõrvale visati nalja ja aeti juttu. Tahaks loota, et igal Eesti inimesel on talgutega mõni isiklik seos, mida Teeme Ära talgupäev on aidanud aastate jooksul tugevdada. Olen märganud, et noori huvitab talgutel käimine küll – eriti siis, kui nad saavad käed külge panna millegi sellise ärategemisele, mis neile endale oma kodukandis korda läheb.