Talguline  NR 5
Talgupäeva vabatahtlik häälekandja
Lae alla Talgulise PDF

Koostegemise rõõm väljendub talgutegudes 

Kogukonna ühised talguteod plingivad kui majakad, mis tähistavad teed uute ühiselt veedetud hetkede ja järgmiste rõõmsate kordaminekuteni. Ei ole tähtis, kas vanust juba rohkem või alles üsna veidike, kõik talgulised saavad anda oma panuse kodukandi hüvanguks. Väike valik mulluseid talgutegusid Eesti erinevatest paikadest juhatab sisse tänavuse talgupäeva ettevalmistused.


Lilleoru Avatud kooli ja Elulille pargi talgud

Lilleoru ökokogukonna korraldatud talgutel Harjumaal soojustati katuseid, lõigati võsa, korrastati peenraid ja parandati kivimüüre. Jõuvarude taastamiseks tehti ühiselt joogaharjutusi ning peeti juturingi püstkojas tule ümber. 

Talgupäev Võru kodutute loomade varjupaigas

Võru kodutute loomade varjupaiga kevadtalgutel said uue värvikuue mitmed koerakuudid. Hellust ja tähelepanu jagus muidugi ka kõikidele varjupaiga asukatele.













Pirita Surfiklubi talgud

Pirita Surfiklubi talgutel tehti ühiselt nii klubi majale kui ka kuurile põhjalik puhastus seest ja väljast. Meeste riietusruumi ehitati põrand ning pandi uued saunalauad. Lisaks õlitati terrassi, värviti õuemööblit, istutati lilli ning pandi üles suitsuandur.

Räpina Avatud Noortekeskuse talgud

Põlvamaal Räpinas talgutati koguni mitu päeva. Esimesel talgul korjati Võhandu jõest prügi. 15 km pikkust retke kanuudega alustati Leevakult ning lõpetati Räpina rannas. Teistel talgutel löödi läikima Räpina Avatud Noortekeskus – pesti aknad, põrandad ja vaibad.

Rattapargi laste- ja noorte mänguväljaku talgud Pärnumaal

Rattapargi mänguväljak puhastati prügist ja vanadest kuivanud okstest. Paigaldati uus põnev atraktsioon, pügati hekki, paigutati ronimisvõrk ning mänguatraktsioonide ümbrused puistati üle multšiga. Pipi maja ja piraatide laev said uued piirded ning rõõmsamad värvid selga. 

Puudeistutustalgud Epras Viljandimaal

Epras korraldatud puudeistutustalgutel istutasid agarad talgulised metsa nelja tunniga 2000 kuuseistikut.

Preimuthi talu talgud Ida-Virumaal

Preimuthi rohenäpud panid talgupäeva raames kokku kasvuhoone, istutasid viljapuid ning kaevasid kevade ootuses maad.

Alansi Vabatahtliku Päästeseltsi depoo talgud Harjumaal

Talgute käigus puhastati tulevase depoo hoone ehitus- ja lammutusprahist, eemaldati vana kaabeldus, laoti puuduvad seinad ja eemaldati võsa.

J. Mägiste mälestuspargi korrastustalgud Jõgevamaal

J. Mägiste mälestuspargi korrastamisele oli appi tulnud ka üks eakaim, 87-aastane külaelanik. Rõõmsa tujuga said koristatud oksad, riisutud lehed ning istutatud ka lilled mälestuskivi juurde.

Roosna-Alliku noortekeskuse talgud

Järvamaal Roosna-Allikul liigutati üheskoos tegutsedes mägesid – noortekeskuse esik ja tualettruum said talgute käigus uued PVC põrandakatted ning põhiruumi põrand uhke laminaatparketi.