Soovitused talgulisele

Hea talguline!

Siit lehelt leiad mõned olulised soovitused talgupäevaks – palume Sul enne talgutele minekut alloleva infoga tutvuda! 

Vaata üle talguinfo, pane kirja kogunemiskoht ja telefoninumbrid!

Otsi Teeme Ära lehelt www.teemeara.ee veel kord üles talgud, millele oled registreerunud ning vaata, kas nende kohta on lisandunud uut infot. Pööra tähelepanu ka kuupäevale – mõned talgud ei toimu 7. mail. Palun kirjuta üles või trüki välja talgute kogunemiskoht ja talgujuhi telefoninumber. Samuti kirjuta üles või salvesta telefoni talgupäeva infonumber 53 753 888 – sellelt saad vajadusel alati abi küsida.

Talgupäev toimub iga ilmaga

Ilmateenistus ennustab kevadist talguilma. Ilmatarkade sõnul on laupäeval selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Õhutemperatuur on 17..23, rannikul kohati 14°C

Ilmaoludele vastavalt riidesse, kaasa veepudel ja telefon

Soovitame riietuda kihiliselt, siis saad riideid vajadusel vähemaks võtta või juurde panna. Pane selga riided, mis ei karda määrdumist või rebenemist.
Võta kaasa ka pudel joogiveega ja kontrolli, et telefoni aku oleks täis laetud! Kui lähed autoga, vaata üle ka autoapteek. 

Päikselise ilma korral on abiks kerge peakate ja kaitsekreem.

Bussi ja rongiga saab talgutele poole odavamalt

Kõik talgutele registreerujad saavad talguhundi passi, mis lisaks sümboolsele tunnustusele võimaldab osa saada talgupäeva partnerite pakkumistest, näiteks rongi- ja bussisõit poole hinnaga. Vaata www.teemeara.ee/pass ja võta oma pass kaasa!

Et talgud mööduksid turvaliselt...

Töötades ole alati ettevaatlik, et äpardus ei rikuks Sinu ega teiste päeva. Märka enda ümber teisi talgulisi – kui keegi jääb hätta või juhtub õnnetus, anna sellest kohe talgujuhile teada, vajadusel kutsu kiirabi, helistades numbril 112. Seejärel teavita palun talgupäeva kriisijuhti 524 2602.
Kui juhtub, et pead talgupaigast varem lahkuma, teavita sellest kindlasti talgujuhti. Pea meeles, et oma ohutuse ja turvalisuse eest vastutad eelkõige ise! Selleks kuula tähelepanelikult talgujuhi instruktsioone ning täida ettenähtud ohutuseeskirju, kasuta vajalikku turvavarustust. Kui oled koos endaga talgutele kaasa võtnud alaealisi, siis pead hoolitsema ka nende turvalisuse eest.
Ohutuseks leiad nõuanded siit: www.teemeara.ee/talgujuhile/ohutus-talgutel

Teata ohtlikust kaevust

Kutsume kõiki talgupäevalisi üles teatama kaanteta kaevudest jt ohtlikest rajatistest päästeala infotelefonile 1524. Võimalusel tähista ohtlik koht.

Jaga pilte, videoid ja lugusid!

Jaga meiega talgupäeval tehtud fotosid, laadides need Teeme Ära Facebooki lehele või saates lingi oma piltidele info@teemeara.ee. Kõikide pildisaatjate vahel loosime välja Stockholmi kruiisi Tallinkilt. Samuti saab kruiisi kauneimate piltide saatja.
Videod soovitame üles laadida Youtube’i (www.youtube.com), pannes neile kindlasti märksõnaks ”Teeme Ära 2016”, nii on need kõigile leitavad.
Sinu talgulugu ootame www.teemeara.ee/talgulood/jaga