Tegus ja püha nädalalõpp 07. mai

Virumaa Teataja
07.05.2011

Emadepäev on ilus kevadpüha, mida sel aastal muudab helgemaks ka soojenev ilm, mis omakorda lubab emadepäeva eel mõnusalt talgutööd rügada, et siis pühapäeval pere rüpes oma lähedaste seltskonda ja tehtut nautida.


Emakeel ja isamaa on väärtused, mis teevad inimese aateliseks ja vaimult tugevaks. Ema on elu andja ja kandja. Just kõige kaunimad emakeelsed sõnad on seotud emaga.

Kuna tänavune emadepäev satub talgutega kokku, on üheks ilusamaks kingituseks emale see, kui aitame korda teha kõdu, kus ema elab. Usume, et selline hoolivus rõõmustab ema südant ja tasuks võib olla ... memme musi. See imeline läheduse hetk, mis teeb nii hingelt tugevamaks kui rikkamaks.

Kel jõudu ja ettevõtlikkust, leiab Lääne-Virumaal väga erinevaid talgukohti, kus ootamas mitmesugused tööd. Tegemist tahavad lihtsad koristustööd, aga kaasa saab lüüa ka näkiraja ja kalaspordimuusemi loomisel. Osaleda on võimalik kümmekonna osavõtjaga talgutel või kuni tuhande osavõtjaga massitalgutel, nagu näiteks Rakke linnamäel korraldatakse. Võimalus on osa saada koguni tantsutalgutest, millega rahvatantsuansambel Tarvanpää tähistab 65. tegevusaastat.

Ja eks igaüks võib seda päeva ka omamoodi tõlgendada ja korraldada ise mõttetalgu, õppetalgu või ka unetalgu, kui möödunud nädalatest jäänud unevõlg.

Ja veel kolmaski päev langeb sellele nädalavahetusele. See on Euroopa päev, mis seostub rahvastevahelise sõpruse, koostöö ja rahuga. Ema ja rahulik taevas meie köhal - iseenesest on see väga loomulik. Kuid paljude inimeste jaoks meile nii tavaline ja argine harjumuspärane pole. Vahel on hea ka sellele mõelda, et osata hinnata seda, mis meil on.

Virumaa Teataja soovib kõigile tegusat talgupäeva ja emadele meeldejäävat emadepäeva!

Ema ja rahulik taevas meie köhal - iseenesest on see väga loomulik.