«Teeme ära!» talgutel osales 24 031 inimest 09. mai

Postimees
09.05.2011

«Teeme äratalgutel käis ühiselt tööd tegemas 24 031 inimest, kokku korraldati Eestis 969 talgut.


Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et kodust tuli välja ligi kaks korda rohkem inimesi, kui end eelnevalt kirja pani. Korraldusmeeskond helistas koos vabatahtlikega läbi kõik tuhatkond talgukohta, et saada tagasisidet.

«Seda on raske sõnades väljendada, milliseid positiivseid emotsioone edastas talgustaapi enamik talgujuhte,» märkis Tüür. Peamiselt tegid talgulised heakorratöid – korrastati mälestisi ja terviseradu, mitmel pool koristati prügi ja peeti ka mõttetalguid.

Päev kulges tõrgeteta, teatasid korraldajad. Talgupäeva lõunamenüü läbivaks lemmikuks oli talgujuhtide sõnul hernesupp ja rabarberikook. Korraldajateni jõudnud info kohaselt toimus ka mitmeid talguid, mis ei olnud talguveebi kirja pandud. Talgupäeva meeskond on huvitatud täpsemast infost ka kõigi nende tegemiste kohta.

Talgupäeva aktiivseim maakond oli Harjumaa koos Tallinnaga, kus osales 5942 inimest. Pärnumaal osales 2195, Saaremaal 1793 ja Ida-Virumaal 1724 inimest. Kolmed talgud peeti ka väljaspool Eestit: Ahvenamaal, Petserimaal ja Hispaanias Valencias.