Talgulised jäi prügi ära viskamisega hätta 09. mai

Õhtuleht Online
09.05.2011

Tallinnas elavad ja tegutsevad hiidlased said Teeme Ära talgupäeval koduvald Kõrgessaare vallavanemalt ninanipsu.

Noored koristasid koduse Kõpu poolsaare põhjapoolset randa ja sattusid suure prügihulgaga hädasse. Vallavanem ütles abi otsimise asemel, et tal on ükskõik, kuhu noored oma prahiga lähevad, vahendab "Reporter".




"Arvestasime, et saame võib-olla autokäru täie ja auto sisse ka, aga tegelikult tekkis seda kaks korda nii palju," ütleb talguline Kristjan, kelle sõnul ei saanud prügi ühe autoga viia prügimäele, mis asub teisel pool Hiiumaad.

Kuna täiesti juhuslikult sõitis randa sõber, kellel oli paat kaasas, otsustati praht ajutiselt sinna panna. Seejärel võeti ühendust vallavanemaga – ehk oskab tema abi anda. "Ta ütles, et tal on ükskõik, et miks te sinna üldse läksite koristama," sõnab Kristjan.

"Minu ütlemine oli põhimõtteliselt see, et oleks võinud kaks päeva varem öelda, oleks vald jõudnud konteinereid tuua," rääkis Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk. Vallavanema arvates peaks talgutesse omavalitsusi rohkem kaasama, kuna sel juhul saaks organiseerida konteinerid ja leppida kokku, kes katab kulud.

Noored talgulised viisid aga rannast korjatud prahi autodega ära. Mis autodesse ei mahtunud, punnitati RMK kogumiskohtadesse.