Teeme Ära talgupäevaks on kirjas sadu talguid 14. aprill

ERR Uudised
14.04.2011
Heikki Aasaru


7. mail toimuvaks Teeme Ära talgupäevaks on kirja pandud üle 450 erineva talgukoha ja paari päevaga on ennast talguliseks registreerinud üle 1600 inimese.

"Talgute kirjapanekul on sel nädalal kõrgaeg kätte jõudnud - kolme päevaga pandi üle Eesti meie lehele talguid välja umbes 130. Praegu võime öelda, et eestimaalased ootavad endale appi paarikümmet tuhandet inimest ja kindlasti see arv veel kasvab," ütles ERR-i uudisteportaalile Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür.

Tüüri hinnangul said esimestena kirja vanemad traditsioonilised talgupaigad, kus oli juba pikalt teada, mis ärategemist vajab, kuid paljusid töid hakata plaanima alles pärast seda, kui lumi kahanema hakkas. Talguliste registreerimine algas 11. aprillil.

Kõige rohkem - 84 - on talguid kavas Harjumaal (koos Tallinnaga). Talgupäeva eestvedaja sõnul on aga märkimisväärne on Saaremaa aktiivsus, kus on üles seatud juba 48-d talgud.

Talgud pürivad juba ka riigipiiridest välja. Nii on näiteks kavas Eestimaa elu edendamise mõttetalgud Ahvenamaal. Talgujuht Igor Taro ootab aga inimesi heakorrastama setu muuseumi Radaja külas Petserimaal.

Talgukohti saab otsida ja sirvida Teeme Ära kodulehel maakonna, talguliigi või märksõna järgi.