Saaremaal saab end kirja panna 38 talgule 14. aprill

Meie Maa
14.04.2011
Kertu Hool


Esmaspäeval algas üle Eesti osalejate kirjapanek "Teeme ära!" talgutele. Praeguse seisuga on Saaremaal registreeritud juba 38 talgud, mille seast oodatakse talgulisi endale meelepärast valima ja sellele ennast osalejana kirja panema. Üle terve Saare maakonna on 7. mail toimuvaks talgupäevaks registreerinud juba suur hulk talguid, mis näitab, et saarlaste talgutraditsioonid on elujõulised. Suurem jagu seni kavandatud talgutest on külatalgud, mille raames mõne taluga koos korrastatakse oma kodupaika.


Töölusti jätkub nii Undva külla Maali tallu kiigeväljaku edasiarendamiseks, Tornimäe kirikumõisa ümbruse kordasaamiseks kui ka Ruhnu saare kevadisteks heakorratöödeks. Lisaks pakutakse talgulistele eri paigus meeneid, kõhutäit ja meeleolukaid talgusimmaneid.

Maikuu esimesel laupäeval, 7. mail peetaval talgupäeval saab iga kogukond, ühendus või aktiivne kodanik ise otsustada, mis vajab ärategemist ning milleks teisi inimesi kaasa kutsuda. "Teeme ära!" talgupäev ei ole enam kaugeltki ühekordne kampaania, vaid on kujunenud igakevadiseks ühiseks traditsiooniks, mis rõhutab ühtlasi pikaajalisi talgutraditsioone meie kultuuriruumis.

Talgutele saab end kirja panna veebilehel www.teemeara. ee, Swedbanki kontorites ja esimest korda ka pangabussis.