Saaremaal saab end kirja panna 38 talgule 13. aprill

Saarte Hääl
13.04.2011
Erkki Peetsalu

Esmaspäeval algas osalejate kirjapanek Teeme Ära talgutele. Praeguse seisuga on Saaremaal registreeritud juba 38 talgut, mille seast oodatakse talgulisi endale meelepärast valima ja sellele ennast osalejana kirja panema. Talgutele saab end kirja panna veebilehel www.teemeara.ee , Swedbanki kontorites ja esimest korda ka pangabussis.


Üle terve Saare maakonna on 7. mail toimuvaks talgupäevaks registreeritud juba suur hulk talguid, mis näitab, et saar-laste talgutraditsioonid on elujõulised. Suurem jagu seni kavandatud talgutest on külatalgud, mille raames mõne taluga koos korrastatakse oma kodupaika. Töölusti jätkub nii Undva küla Maali tallu kiigeväljaku edasiarendamiseks, Tornimäe kirikumõisa ümbruse kordategemiseks kui ka Ruhnu saare kevadisteks heakorratöödeks. Lisaks pakutakse talgulistele eri paigus meeneid, kõhutäit ja meeleolukaid talgusimmaneid.

Teeme Ära talgupäeva kodulehele on juba üles pandud ka esimesed talgulood, kuid Eesti Rahva Muuseumiga koos korraldatav talgulugude kogumise veebiretk kogub alles hoogu. Talgulugusid saab sisestada 13. maini Teeme Ära veebilehel www.teemeara.ee , samas saab lugeda ka teiste lugusid. Kõik talgulood jõuavad Eesti Rahva Muuseumi arhiivi, uurimiseks teaduritele ja osaks tulevastest näitustest. Vt lähemalt http://www.teemeara.ee/talgulood/talgulugude-kogumine.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus, vabaühenduste liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, EMT, Swedbank, Coca-Cola HBC Eesti, Dorpat, Nordic Hotels, Fraktal, Vakaru Refonda, Premia jt.

Erkki Peetsalu
Teeme Ära talgupäeva korraldusmeeskond