Talgupäev taaselustab põlise traditsiooni 22. märts

Vooremaa
22.03.2011
Jaan Lukas

Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist ja Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse juhatuse liige Pille Tutt on 7. mail teoks saava Teeme ära talgupäeva eestvedajana veendunud, et see kevadine päev võimaldab taaselustada ja väärtustada põlist traditsiooni teha koos heakorratöid ning saada sel moel tubli annus energiat koostegemisest ja suhtlemisest.


Mai esimesel laupäeval peetakse talguid väga paljudes Eestimaa paikades. Missuguseid iseärasusi võiks aga seda töötegemise viisi silmas pidades Jõgevamaa inimestes täheldada?

Jõgevamaa rahvas tunnetab juurte kaudu tugevasti oma eestlaslikku või selle maaga pikaajaliselt seotud olemust. Ühistööst ja koostegemisest on siin alati lugu peetud. Paljugi saadetakse erinevates eluvaldkondades korda vabatahtlikult töötades.

Ühise töö üks jõulisemaid väljendusviise on ju ka talgud. Teeme ära talgupäeva üheks korraldajaks on külaliikumine Kodukant, mille läbi saigi minust Jõgevamaa koordinaator. Samuti on korraldusmeeskonnas Eestimaa Looduse Fond, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, ühendus Teeme Ära Minu Eesti, Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus, vabaühenduste liit EMSL ning mitmed teised koostööpartnerid.

/.../