Tegime ära! 13. mai

Õpetajate Leht
13.05.2011
Natalja Jemets

7. mail kell 10 kogunesime Oru hotel­li juures, sest töö ootas tegijaid. Kokku tuli 33 inimest, õpilased, lapsevanemad ning klassijuha­taja, kõigil rehad ja ämbrid käes. Töötasime kahes grupis: kellel kummikud jalas, tegutses Hundikuristiku oja juures, kus pinnas veel päris märg. Teine grupp läks Valge tänava suunas ning koristas seal platsi, raja ja territooriumi lubjaahju kõrval.


Tööd oli rohkem, kui arvasime. Kuiv muru, lehed, peened ja jämedad oksad, rääkimata kile- ja paberkottidest, pudelitest ja muust. Eriti palju tööd oli nendel, kes puhastasid prügist oja ja juga, sest talviste karmide tuulte tõttu oli kuristikku langenud rohkesti jämedaid oksi. Palju vaeva nägid ka need, kes koristasid lubjaahju ümbrust – koristasime kümmekond ämbritäit klaasikilde ja tühje pudeleid!
Paari tunni pärast tegid emad meile väikese pikniku – tee ja kringlid kadusid silmapilkselt. Elevuse tõi „Aktuaalse kaamera” korrespondentide saabumine. Mõnel õnnestus anda ka väike intervjuu.
Töötasime peaaegu kella neljani. Tulemus: üle 50 kotitäie prügi, suur hunnik jämedaid oksi, märgistatud looduslikud ja ajaloolised vaatamisväärsused, lehtedest ja okstest vaba Hundikuristiku oja. Talgupäev andis kõigile küllaga häid emotsioone. Ime­ilus kevadilm, töö enda ja teiste heaks, koostöö ja uued muljed – selle päeva rikas saak!