Talgupäeval kääris käised üles üle tuhande inimese 10. mai

Järva Teataja
10.05.2011

Laupäeval olnud üle-eestiline talgupäev «Teeme ära!» tõi maakondlike koordinaatorite toimkonna juhi Külli Vollmeri andmetel Järvamaal tööd tegema 1010 inimest, talgukohti oli maakonnas üle poolesaja.


Võrreldes eelmise aastaga oli osavõtt veidi tagasihoidlikum: siis oli maakonnas üle 70 talgu, kus osales ligi 1700 inimest.

Järvamaast vähem oli tänavu talgulisi Võrumaal (936), Valgamaal (866), Põlvamaal (530) ja Hiiumaal (388). Üle-eesti tegi töid 24 031 immest

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi Juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et laupäeval oli suurepärane talgupäev täis töid ja tegemisi. «Kõdust tuli välja ligi kaks korda rohkem inimesi, kui end eelnevalt kirja pant,» lausus ta. «Hea meel on teada, et eestimaalastel on talgupisik veres ja koos on nad valmis kodukoha ja kogutconna heaks üha rohkem panustama.»

Kõik inimesed on oodatud talgupäeva jäädvustama ning muljeid ja talgulugusid saatma. Talguloo saab sisestada «Teeme aratalgupäeva kõdulehele, vt http://www.teemeara.ee/ talgulood.

Pilte saab jagada «Teeme aral» Faceboold lehele üles laadides või saates lingi oma piltidele e-posti aadressile: mariliis@teemeara.ee. Talgupäeva videoid saab üles laadida Youtube'ls, videote märksõna on «Teeme ära! 2011».

Jarvajaanllane Ivo Nugis (vasakut teine) kutsus kokku sõbrad Ja tuttavad ning päev möödub vana maja lammutades. Parast lõunat läheb töö kui lennates. Tugevaid hoope jagavad katusele Janno Roosloja (paremal). Helin Naska, Ells Rebbas (Helina varjus) ja Oliver Seire.

Gedrlg Galkovski valab Koeru Jalgpallistaadionile saepurust piirjooni. Talgulise Tarvo Jammerl ütlust mööda tuleb seda teha vanemalt korra kuus, sest tuul Ja vihm teevad vahepeal oma töö.

Koeru jalgpallistaadioni korrastusel osaleb ligi paarkümmend inimest, kes vähemal vöi suuremal määral on jalgpallihuvllised. Talguline Tarvo Jammer (all) sõnab, et nad korjavad kive, koristavad prahti, riisuvad lehti. Maha on võetud ka värava taga olevad turvavõrgud ja piirast parandamist Jälle Oles seatud.

Vao lasteaia Juures on raske inimeste Juttu kuulda, sest traktorid mürisevad kõhe kõrva ääres tööd teha. Käib klbeklire mänguvSIJakuplats) ja lasteaia ümbruse korrastus Ja piirdeaia ehitamine. Maret Mets (paremalt), Jaanika Pihla ja Herle Tamm sõnavad, et teevad rõõmuga tööd küta ja lasteaia heaks.

öötla mõisa pargis rassib tõõd teha üle paarikümne inimese. Inimesed tassivad oksi, riisuvad, mehed müristavad mootorsaagidega küttepuid teha. Aksel Kerem saab peagi jagu Järgmisest puUSt.

Järva-Jaanis olid tänavu aadressttalgud, mu mitu maja ja tänavat sai uue ja korrektse sildi. Uuele tänavale uut silti paigaldav Mati Suviste (pildil) meelest on nüüd alevis kergem orienteeruda Janelle Hllesalu (3) Ja ta ema Pille Pligert söövad koos MOusleri pargi talgute juhi Helena Slirojaga Isukalt tatgusuppl. Silroja sõnab, et tödd on palju Ja poole päevaga kõike tehtud ei Jõua. Ema Pille lausub, et Janellelgl on kilre päev - vaja oksi tassidata käbisid ema kotti pista.