Aegnale talgutele mindi oma paatidega 07. mai

Delfi.ee
07.05.2011

Täna oli Aegna kogukonnal jälle üle tüki võimalus kokku saada. Põhjuseks mõistagi igaaastased traditsioonilised saare heakorratalgud.


Kuigi liinilaev mandri ja saare vahet veel ei sõida, ei takistanud see huvilistel erapaatide abil kohale jõuda. Talgutel osalesid lisaks saare kogukonnale ka siin suveti järelvalvet pidavad Vabatahtliku Reservpäästerühma liikmed, kirjutab Aegna.ee.

Et plaanitud tööd kõik tehtud saaksid, moodustati erinevad töörühmad. Nõnda peetigi väikesel Aegnal talguid mitmel rindel. Koristati kogu 10 km pikkune saare rannajoon sinna sügis-kevadiste tormidega kogunenud prügist. Tänavuseks koristussaagiks saadi ligi 4000 liitrit kõiksugu olmeprahti. Lisaks heakorrastati ja riisuti sadama ümbrus, supelranda viiv teelõik ja saare vana kalmistu. Ka jätkati juba paar nädalat tagasi alustatud metallirisu kokkuveoga ja lõikumisega, mida on tänaseks mandrile toimetatud juba kümme tonni.

Tööjärgselt ootas talgulisi püsielanike hoovis jahutav kasemahl ja rammus uhhaa.

Aegnat haldav Tallinna Kesklinna Valitsus ei pidanud, erinevalt varasematest kordadest, vajalikuks seekordseid saare kogukonna traditsioonilisi heakorratalguid toetada. Seevastu plaanivad linnaametnikud 13.mai tööpäeval korraldada omad talgud, mille käigus kavatsetakse muuhulgas koristada ka saare rannaala. Millest, ei ole veel teada.