Täna läheb suureks koristamiseks 07. mai

Eesti Päevaleht
07.05.2011
Ilmar Kahro

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür oli eile rahul ilmaennustus lubas tänaseks talgupäevaks ideaalset ilma. ,,Kui vahepeal oli üle 20 kraadi, siis seda on töö tegemise jaoks veidi palju. Praegune ennustus on suurepärane," sõnas ta. Eileõhtuse seisuga oli end talgupäevale registreerinud ligi 13 000 inimest, kokku oli talguid pisut alla tuhande.


Seda, kui palju inimesi tegelikult talgutele tuleb, loetakse kokku täna. Tüüri sõnul kasvab osalejate arv poole võrra kindlasti, nii näitab eelmiste talgute praktika. Tänavu ei tegelda talgutel vaid koristamisega - kõige rohkem oli tänaseks kavandatud külatalguid, samuti heakorra-, mälestiste- ja looduskaitsetalguid, kuid plaaniti kamõttetalguid.

Tüüri sõnul on raske välja tuua, millised talgud tänavu inimesi kõige enam tõmbavad, kuid alati on populaarsed olnud asukoha poolest eripärased ettevõtmised. Näiteks väikesaartel toimuvad talgud: Keril, Kihnul, Ruhnul. Tänavu püütakse suuremat rõhku panna linnatalgutele. ,,linnadel ja uusasumitel on küladelt selles osas õppida küll, seal on ümbruskonnaga tegelemine ja omavaheline suhtlemine elujõulisem," rääkis Tüür, kelle sõnul on näiteks Tallinnas tänavu kavas mitmeid lasteaedade ja korteriühistute talguid.

Talgutel löövad kaasa ka prominendid, president Toomas Hendrik Ilves lubas täna istutada puid Teeme Ära talgute raames Kullametsa külas. Riigikogu esimees Ene Ergma on lubanud osa võtta talgutest Tartus Raadil. Need inimesed, kes end talgutele ei registreerinud, kuid soovivad siiski osa võtta, leiavad endale sobiva talgupaiga ettevõtmise kõdulehelt www.teemeara.ee.