Laupäeval me teeme ära! 06. mai

Saarte Hääl
06.05.2011
Reet Viira

Veel mõni hetk ja 7. mail me TEEME ÄRA!!! EMHI ennustuse kohaselt on laupäeval ilm sajuta ja pilved hõrenevad. Tuul puhub laupäeval põhjakaarest ja on võrdlemisi nõrk. Öösel on temperatuur –2...+3, päeval 9...15 °C. Saaremaal on 87 talgut ja registreeritud talgulisi 884.


Talgupäeva korraldusmeeskond kutsub kõiki Teeme Ära kodulehelt www.teemeara.ee sobivaid talguid valima ja end kirja panema talgutel osalemiseks. Talgupäeva Facebooki lehe jaoks valmis rakendus, mille abil saab nüüd sõpradele mugavalt teada anda, millisel talgul plaanitakse osaleda ja seeläbi ka teisi üles kutsuda. Vaata siit: http://apps.facebook.com/teemeara/ .

Tänavu on talgupäeva algatusega hästi kaasa tulnud ka mitmed suured organisatsioonid, teiste seas korteriühistute liit, omanike liit, Kaitseliit, kodanikuliikumine lasteaedade toetuseks jpt. Teeme Ära 2011 talgupäeva toetab Saare Kütus. Nimekirja alusel saab talgujuht osta soodushinnaga kütust Orissaare ja Roonimäe tanklast 5.–8. maini. Sooduspakkumised on ka Saare Leivalt ja Kuressaare Soojuselt. Talguliste suur tänu!

Talgunimede seast võib märgata, et tunnuslause “Teeme ära!” on leidnud ka ehedaid murdevasteid (nt kihnukeelne “Tiemend ää!”, võrukeelne “Teemi är’!”). Teeme Ära näide on maailmas saanud suure tähelepanu osaliseks. 2012. aasta juhtüritus on “Teeme maailma puhtaks”. Vabatahtlike seltskond on ette valmistamas planeedi puhastamist. Sellega on juba liitunud ligi sada riiki. Talgutele loodetakse tuua ligi 300 miljonit inimest. Talgupäevast on saamas Eesti Nokia.

Euroopa päevast, 9. maist algab Euroopa vabatahtliku tegevuse aastale pühendatud ürituste nädal. Teeme Ära talgud kui vabatahtlik ettevõtmine on sellele toredaks sissejuhatuseks. Maikuu esimesel laupäeval, 7. mail toimuval talgupäeval saab iga kogukond, ühendus või aktiivne kodanik ise otsustada, mis vajab ärategemist ning milleks teisi inimesi kaasa kutsuda. TULE TALGULE! Head töölusti kõigile!

Reet Viira
Saare maakonna koordinaator