Muuseum kogub talgulugusid 16. märts

Virumaa Teataja
16.03.2011

Üle-eestiline 7. mail peetav talgupäev toob tänavu ka mõningaid uuendusi, näiteks hakkas Eesti Rahva Muuseum (ERM) inimeste talgulugusid koguma.

ERMi teadussekretäri Agnes Aljase sõnul kutsuvad nad kõiki talgutel osalenuid oma talgulugusid üles kujutama ja jutustama, miks nad on talgutel osalenud ning mida nad on seal teinud ja avastanud.




Eriti oodatakse talgulugude kogumisele kõiki koole. Aljase sõnul võiksid õpilased uurida oma vanematelt ja vanavanematelt, mida nende jaoks talgud tähendavad ja mida nad on talgutelt enda jaoks talletanud. Tublimate koolide vahel loositakse välja ka auhinnareisid Tartu muuseumidesse.

Talgulugusid saab sisestada 13. maini "Teeme ära!" kodulehel ning sealsamas saab lugeda ka teiste pajatusi. Soovi korral saab ERMi saata ka pikemaid lugusid koos veebilinkide, esemete, fotode ja videotega e-postiaadressil tiina. tael@erm.ee või posti teel: Tiina Tael, Eesti Rahva Muuseum, Veski 32, Tartu 51014.

Lugudele tuleb lisada oma nimi, nende juhtumise aeg ja koht ning lisaks ka saatja andmed, mida ei avalikustata - sugu, sünniaasta, telefon, postija meiliaadress.

ERMis on juba praegu hoiul sadadel fotodel, filmidel ja arhiivilehekülgedel erinevaid talguid. Rääkimata on aga palju lugusid näiteks nõukogude perioodist ia hilisemast aiast.