Kärla koolis tehti päev otsa talgutööd 05. mai

Saarte Hääl
05.05.2012
Ivika Laanet

Eile vingusid Kärla põhikooli spordiväljaku juures saed, mühises lõke ja toimetasid talgulised. Üleriigilise talgupäeva "Teeme ära" tähe all puhastati kooli spordiväljaku äärne ala puudest ja võsast. Mahavõetud puudest said kohapeal küttepuud, mis viiakse valla vähekindlustatud peredele.


"Meil läheb hästi," lausus hoolega puid saagiv talgujuht, Kärla kooli direktor Jaan Lember, lisades, et saebrigaad alustas tööd hommikul kella 9 paiku. Enne olid RMK metsamehed osa puid juba maha võtnud.

Nooremad õpilased koos õpetajatega puhastasid aleviku teeääred prahist ja sodist. Küsimusele, kas õpilastele meeldib taigutöö, vastas koolijuht kindlalt jaatavalt. "See on vabatahtlik, kellelegi pole kohustuslikuks tehtud. Kõigile on öeldud, et on selline võimalus," rääkis direktor.

Lember selgitas, et nende talgupäeva üheks põhjuseks oligi, et puud staadioni lähedal varjasid päikese ära. See mõjus aga staadioni kunstmurule väga halvasti. Teine põhjus oli see, et ühiselt tehtud küttepuud saavad neile, kel endal küttepuid hankida raske.

Taigutöö aküivgruppi kuulusid peale laan Lemberi kooli remondimees lohannes Loikmaa, majandusjuhataja Väino Uljas, spordihoone juhataja Raivo Uus ja Kärla spordihoone treener Jüri Tõru. "Kõik tahavad teha, anna vaid meelepärane tegevus ja kutsu ainult," kütis Lember nii õpilasi kui ka kooli personali.

Parasjagu puudelõhkumismasina taga töötanud poisid kütsid, et meeleolu on hea. "Minu arust on kasulik koolipoisid tööle panna. Nad on väljas ja saavad värsket õhku," naeris Valmar Uljas, kelle oli puudelõhkumismasina juurde tööle kutsunud isa Väino Uljas.

Karel Laur 8. klassist ja Janar Pahapill 9. klassist ütlesid, et üheskoos tööd teha on hea: "Töö on huvitav ja saab õues olla."

Kärla valla sotsiaalnõuniku Greta Vaigu sõnul on see üks tänuväärt tegu, et aidatakse neid, kes seda vajavad. "Abivajajaid on meil palju rohkem. Kui varem oleme võtnud pargis puid maha, siis oleme ka neid jaganud. Üks kord saavad ühed, teine kord teised abivajajad," märkis Vaik.

Ka täna toimuvad Kärla vallas mitmed talgud.