Korteriühistud osalevad Teeme Ära talgupäeval aktiivsemalt kui eelmisel aastal 26. aprill

Tänase seisuga on 5. mail toimuvale Teeme Ära talgupäevale enda talgud kirja pannud rohkem korteriühistuid kui eelmisel aastal. Eesti Korteriühistute Liit ja Teeme Ära talgupäeva meeskond kutsuvad kõiki korteriühistuid vaatama üle oma koduümbrust ja leidma seda, mis vajab korrastamist, parandamist või ehitamist.


Kõik talgud ning talgutel osalejad saab registreerida talguveebis aadressil www.teemeara.ee. Oodatud on ka need talgud, mis korraldatakse mõnel teisel päeval kui 5. mai. Tänase seisuga plaanitakse kortermajade talguid Tallinnas, Tartus, Lihulas, Sillamäel, Jõhvis, Kohtla-Järvel, Pajustis, Luunjas, Ruusal, Peetris, Uuemõisas ja Sipal. Muuhulgas plaanitakse korrastada majaümbrust ja laste mänguväljakuid, pesta aknaid, istutada lilli ja põõsaid ning teha ühiselt keldrid puhtaks.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi märkis, et korteriühistutes üle Eesti on aina populaarsem kevadeti kokku tulla ja koos oma majaümbrus korda teha. "Korteriühistute liikmed on aru saanud, et tuleb ise ka oma elamu hea käekäigu eest hoolt kanda – ilusas majas, millel korrastatud hoov, on ju kõigil mõnusam elada," sõnas ta. "On ühistud, kes kevade tulles võtavad kätte ning korrastavad läheduses asuva pargitee või metsatuka, et oleks mõnusam ning ohutum tervisejooksu teha või lastega jalutada ja mängida."

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et talgud on korteriühistutele heaks võimaluseks kaasata ühistesse tegemistesse oma maja elanikke. „Talgutes peitub ühendav jõud. Koos midagi koduümbruse heaks ära tehes saab ka üksteist paremini tundma õppida,“ sõnas Tüür ja lisas, et ühiselt on lihtsam ka korteriühistule vajalikke tööriistu ja muid tarvilikke vahendeid hankida.

Sel aastal tulevad talgulistele appi mitmed ettevõtted. Näiteks AS Veolia Keskkonnateenused pakub hinnakirjast soodsamat konteinerite rendi ja prügi äraveo teenust. Teised pakkumised korteriühistutele ja kasulikke näpunäiteid leiab talguveebist aadressil: http://www.teemeara.ee/talgujuhile/kasulikke-nouandeid/korteriuhistute-talgud

Talgute korraldajad saavad tänavu abiks talgute stardipaketi, mida jagatakse kõigile talgujuhtidele, et aidata kaasa tegusa talgupäeva korraldamisele. Muuhulgas sisaldab stardipakett esmaabitarbeid, töökinnaste varu, kriisijuhendit, Talguhundi rinnamärki talgujuhile, samuti talgulugude CD-plaati ja ajalehte Talguline, milles nii nõuandeid ja soovitusi kui talgumeelelahutust.

Teeme Ära talgupäev toimub 5. mail ning seda korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti, Vabaühenduste Liit EMSL. Partneritena löövad kaasa Kodanikuühiskonna Sihtkapital, EMT, Swedbank, Coca-Cola HBC Eesti, Refonda, Dorpat, Nordic Hotels, Statoil, Pakendikeskus, Tamrex jt.

Talgupäeva meeskond ja Eesti Rahva Muuseum kutsuvad inimesi taas talgulugusid jagama. Seda saab teha talguveebis aadressil http://www.teemeara.ee/talgulood. Sel aastal kirjutame end 5. mai talgupäevaga ka algatuse World Cleanup 2012 maailmakaardile ja kõik talgupäeval osalejad saavad öelda, et on osalised Eestist alguse saanud ülemaailmses algatuses.

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) asutati 17. aprillil 1996 Rakveres. Organisatsioon esindab ja kaitseb korteri- ja hooneühistute huve riiklikul ja kohalikul tasandil. Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Täpsem info: www.teemeara.ee
Tarmo Tüür, Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige, tel 534 11020, e-post tarmo@elfond.ee
Anu Sarnet, Eesti Korteriühistute Liit, välissuhete ja projektide juht, tel 627 5742, e-post: anu.sarnet@ekyl.ee

Erkki Peetsalu, Teeme Ära talgupäeva meeskond, tel 501 8100, e-post erkki@maailmad.ee