Rahvusköök/piirkond
Peipsimaa maitsed
Kogus - mitmele sööjale jagub
kuni 10le
Koostisosad ja kogused
- 0,5 kg sibulaid - eriti hea kui kohalikud Peipsi sibulad
- 1-1,5 kl jahu
- 3 spl hapukoort
- 70g võid
- soola, pipart
- 2 muna
- 100 g juustu (võib ka juba valmis riivjuustu kasutada)
Valmistamine
Alusta sellest, et koori ja viiluta pool kilo sibulaid. Hauta sibulaid õli ja või segus keskmisel kuumusel vähemalt 15-20 minutit. Sibul peaks olema mõnusalt kuldpruun. Maitsesta soolaga. Jahuta sibulasegu.
Põhja jaoks läheb vaja:
1-1,5 klaasi jahu (võid kasutada jahusegu), 70 gr võid, 3 spl hapukoort, soola.
Haki külm või jahu ja soola sekka, lisa hapukoor ning suru tainas palliks. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi. Võta tainas külmast ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud,lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele.
Klopi 2 muna (mida suuremad,seda parem). Sega 3 spl hapukoorega ja hautatud sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu tainale.
Riivi 100 grammi juustu ja laota juust sibula peale.
Küpseta ca 200 kraadi juures, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldpruun.
Maitseb imehästi:)