Rahvusköök/piirkond

Ukraina

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

  • 1,5 kg sealiha
  • 200 g keeduvorst juustuga (Linnamäe või Rannarootsi ehe)
  • 100 g doktorivorst (Linnamäe)
  • 150 g t/s vorsti
  • 200g suitsusinki
  • 250 g viinereid (ehe Rannarootsi)
  • 600 g mahedamaitselist marineeritud kurki
  • 600g teravamaitseline tomatikaste (Salvest)
  • 3 l vett, mugulsibul (Peipsiääre)
  • (maitse järgi) praadimiseks võid 50 g
  • sool, pipar, maitseks natuke suhkrut, sidruni mahla

Valmistamine

Pane 1,5 kg liha 3l veega keema. Keeda lihapuljong. Haki liha peeneks. Haki keeduvorst, doktorivorst, t/s vorst, suitsusink, viinerid, marineeritud kurk kuubikuteks. Kurna puljong läbi tiheda sõela või marli. Pane puljong pestud potti, lase keema, lisa peeneks hakitud liha, vorstid, sink, viinerid. Prae pannil võiga sibul. lisa marineeritud kurk ja tomatikaste. kuumuta paar minutit, kalla segu supi hulka potti ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola, pipra, suhkruga. Serveeri hapukoore, tilli, rohelise sibula ja sidruni viiluga. Teravamaitselist tomatikastet võid lisada maitse järgi kas rohkem või vähem.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »