Rahvusköök/piirkond

Venemaa

Kogus - mitmele sööjale jagub

10

Koostisosad ja kogused

  • 400 g Sealiha 
  • 100 g Suitsuvorst/sinki 
  • 100 g Viiner 
  • 100 g Tomatipasta 
  • 20 g Või 
  • 4 tk Kartul 
  • 4 tk Küüslauk (küüs) 
  • 3 tk Hapukurk 
  • 2 tk Sibul 
  • 10 tk Pipar (must) 
  • 3 tk Loorberileht 
  • Õli 
  • Suhkur 
  • Sool

Valmistamine

1. Pane sealiha külma vette keema.
2. Keevasse supileemesse lisa loorber ning pisut soola.
3. Haki sibul peeneks ning prae õlis ning võis klaasjaks.
4. Haki küüslauk ning prae paar minutit koos sibulaga.
5. Lisa kuubikuteks lõigatud suitsuvorst.
6. Kui vorst on ka kergelt läbi praetud lisa tomatipasta.
7. Kuumuta segu mõni hea minut seda aegajalt segades.
8. Segule lisa suhkurt, pipart ning soola.
9. Valmiskeenud liha tõsta potist ning lase jahtuda.
10. Supileeme sisse kalla praetud komponendid ning suupärasteks tükkideks lõigatud kartulid.
11. Pisut enne kartuli pehmenemist lisa tükeldatud hapukurk ning viilutatud viinerid. 12. Lase supil podiseda ning enne lõplikku valmimist maitsesta veelkord.
13. Tükelda sealiha ning lisa suppi.
14. Lase supil veidi aega maitsestuda.
15. Soovi korral serveeri koos hapukoorega.

Lisainfo

Seda toitu pakutakse talgulistele siin talgul »