Rahvusköök/piirkond
Adraku küla
Kogus - mitmele sööjale jagub
10
Koostisosad ja kogused
- vesi-ja piim pooleks 2 klaasitäit
- pärm 25 g
- suhkrut supilusikatäis
- paar supilusikatäit toiduöli
- soola
- sobivat jahu (nisu, sega-, sepiku) 3 klaasitäit
- taisemat soolapekki
- sibulat
- keedumuna
Valmistamine
Valmista pärmitainas- sulata pärm suhkruga, lisa soojendatud vedelik, õli, sool ja jahu. Sõtku tainas nii tihedaks (vajadusel lisa jahu), et saad rullida lauale. Kata kauss rätikuga. Pane tainas sooja kohta kerkima.
Nüüd prae soolapekikuubikud kergelt koos sibulaga läbi. sega juurde keedumuna tükis, pipar.
Kerkinud tainas rulli lauale kata täidisega ja keera rulli nagu rullbiskviit. aseta pannile ja määri munaga. Küpeta ahjus kuldpruuniks. Söö kohvi, piima või teega. Maitsev ka külmalt.
Head isu!